12/04/2024 - 14:20
Més

  Ajuntament i voluntariat d’Ontinyent es coordinen per evitar incendis

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent i el voluntariat del programa “Ontinyent contra el Foc” impulsat per la Regidoria de Medi Ambient seguiran treballant perquè no es repetisquen incendis com el que va sofrir la ciutat en 1994, el pitjor registrat mai a la comarca, i del que esta setmana es compleixen 25 anys.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que l’aniversari “és un record que tenim amb dolor i ràbia, però un record que hem de mantenir per conjurar-nos en evitar que successos com aquell, o com l’incendi de 2010, no tornen a passar”, explicava. En aquest sentit, Gandia mostrava la seua satisfacció per la bona resposta que el programa “Ontinyent contra el Foc” té any rere any entre la ciutadania, perquè “sense l’esforç de totes i tots els voluntaris no seria possible dur a terme la vigilància que estem fent de les nostres serres. Totes i tots ells dediquen el seu temps lliure desinteressadament per protegir els nostres paratges, i des de la posada en marxa d’aquest programa a penes hem hagut conats d’incendi, i els que s’han produït han sigut de poca extensió”, assegurava.

  La regidora es reunia esta setmana amb l’equip de voluntaris i voluntàries, que també participaven a una jornada de formació a la que acudien tècnics de VAERSA, empresa pública de la Generalitat Valenciana encarregada de la gestió mediambiental, per tal de garantir la seguretat dels participants en aquest programa i assegurar l’eficàcia de la seua tasca. Sayo Gandia recordava que per participar en aquest programa sols cal omplir el full d’inscripció disponible a la web de l’Ajuntament. D’altra banda, també ha recordat a la ciutadania que des del passat 1 de juny i fins octubre, està prohibit cremar al terme d’Ontinyent, tal com estableix el calendari del Pla Local de Cremes 2019 accessible des de l’apartat de Gestió Administrativa-Medi Ambient de la web municipal.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -