Afectats pel copagament als serveis socials transmeten la seua “indefensió” a Diputats socialistes

0

Els socialistes duran a Les Corts els incompliments de les promeses de la Rotonda de Torrefiel i el desdoblament de la CV-60

“Indefensió”, “incertessa” o “ansietat” són alguns dels sentiments que estan patint els afectats a Ontinyent i La Vall d’Albaida pel copagament que vol imposar el Consell als serveis residencials per a discapacitats. Així ho explicaven hui representants de reunio centre ocupacionaldiversos col·lectius afectats a Patricia Blanquer i José Manuel Sánchez, Diputats a Corts Generals i Corts Valencianes pel Partit Socialista, que visitaven la ciutat acompanyats per l’Alcalde d’Ontinyent i Secretari General dels Socialistes de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez dins d’una “Jornada Interparlamentària” a la qual han vollgut conèixer més d’aquesta i altres problemàtiques que afecten a la ciutat i la comarca.

Jorge Rodríguez incidia en què la visita de Blanquer i Sánchez “demostra que front la falta de compromís del Partit Popular d’Ontinyent i de La Vall per defensar els interessos de la ciutat i la comarca, els nostres diputats van a estar sempre a la vanguarda de la defensa de la ciutat i la comarca”. L’Alcalde d’Ontinyent assenyalava respecte a la problemàtica del copagament que “la ciutadania està molt preocupada, perquè es tracta de persones amb necessitats especials, i les famílies s’estan enfrontant a una situació d’indefensió que s’agreuga en no saber com està plantejant-se aquest copagament, i l’únic que cada volta sembla més clar és el que el PP vol provocar que es deixen de prestar uns serveis que són bàsics i essencials”.

A la jornada, els diputats socialistes visitaven també l’espai on està pendent d’executar la rotonda d’accés a la ciutat per l’Avinguda de Torrefiel, assumpte respecte del qual Jorge Rodríguez assenyalava que “la ciutat ha estat suficientment pacient amb una promesa que s’incompleix any rere any”. Els diputats visitaven posteriorment la carretera CV-60, recordant que el Govern Central, a l’etapa socialista, va complir amb la seua part de l’acord signat en 2005, però els 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria que li corresponia executar a la Generalitat encara segueix pendent.

José Manuel Sánchez assenyalava que amb esta jornada, “davant la paràlisi del Parlament, hem eixit al carrer per conèixer de primera ma els problemes dels ciutadans, replegant sensibilitats com les dels veïns del Carrer Santa Teresa, les reivindicacions dels quals anem a traslladar a Les Corts en forma de pregunta a la Consellera”, avançava.

Respecte del copagament, tant Sánchez com Blanquer coincidien en exigir al President de la Diputació, Alfonso Rus, “que retire les seues paraules de menyspreu als depenents i els familiars en aquest assumpte, que suposen una greu falta de respecte a persones que estan en situació de vulnerabilitat”.  Patricia Blanquer afegia que el decret del Consell és conseqüència també de les polítiques  “injustes i insolidaries” de l’Executiu de Mariano Rajoy, que “sense haver dit res en campanya electoral,  està desmantellant la Llei de Dependència i reduint la seua partida pressupostària any rere any”.

La Diputada socialista en el Congrés també advertia dels “greus efectes” de la futura reforma de l’administració local, “que afectaria la prestació de serveis municipals com els que es presten al Centre Ocupacional d’Ontinyent, ja que els ajuntaments perdrien aquest tipus de competències. El PP crea problemes als ajuntaments, quan són l’administració més pròxima, una situació que s’ha de revertir a partir d’un canvi de govern que sense dubte ha de produir-se perquè és necessari”, concloïa Blanquer.