22/06/2024 - 21:18
Més

  Actuacions en més de cinquanta camins i carrers d’Ontinyent per recuperar la normalitat

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha executat més de 50 intervencions en camins i carrers entre aquest dilluns i dimarts perquè la ciutat torne a la normalitat després les intenses pluges registrades. Aquest dimarts, a més, han tornat ja als seus domicilis 23 de les 30 persones desallotjades de les vivendes del Carrer Cantereria, estant la resta traslladades a vivendes municipals de manera provisional.

  El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, confirmaven ahir mateix a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la posada en marxa de plans d’ajuda als que es podrà acollir la ciutat per pal·liar els efectes de les precipitacions. L’alcalde avançava que “anem a treballar de valent perquè la ciutat recupere la normalitat quan abans i buscar els mecanismes que permeten l’arribada d’ajudes de les administracions superiors per reparar els danys”, manifestava.

  La regidoria de Serveis Municipals ha mobilitzat un total de 6 màquines retroexcavadores, que, junt al treball dels operaris municipals d’obres, han estat efectuant diverses tasques tant als accessos a la ciutat com en camins i carrers. A hores d’ara sols dos camins continuen tallats, en ser necessari la realització d’obres per poder-los reobrir: el Camí Vell de Xàtiva, on han hagut desperfectes al ferm i serà necessari reasfaltar, i el Camí de la Puríssima, on a més els moviments de terra han estat molt grans i serà necessària una actuació més complexa que es pot perllongar durant mesos.

  Així les coses, el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, està gestionant amb els propietaris de la finca Casa Nova l’obertura d’un camí d’accés des de la carretera de Moixent per tal de facilitar una alternativa de pas als veïns de la zona, “una solució sobretot segura, que és el que volíem que fora prioritari, ja que el més important és sempre la seguretat de les persones”, explicava.

  Des de l’àrea de Política per a les Persones que coordina Sayo Gandia s’atenia ahir de manera integral a les 30 persones desallotjades del Carrer Cantereria, a les que s’oferia la possibilitat de romandre a l’Alberg Perú i de rebre atenció social, psicològica i també legal, assessorant-les sobre les gestions a efectuar amb els arrendadors de les seues vivendes. D’estes persones, 23 han tornat hui als seus domicilis, mentre que les 7 restants han estat reallotjades provisionalment en vivendes municipals fins que puguen tornar a les seues cases o trobar una alternativa. Creu Roja també ha col·laborat proporcionant aliments bàsics i productes d’higiene personal a estes persones.

  Les regidories de Seguretat, Sanitat i Enllumenat també han estat realitzant diverses tasques i gestions per atendre la situació, així com l’àrea d’Educació, des d’on el seu coordinador, Óscar Borrell, acompanyava l’alcalde en la supervisió de les tasques realitzades per poder posar en marxa les classes en total normalitat tot i els problemes registrats especialment en el CEIP Carmelo Ripoll, que havia quedat completament inundat, o l’IES Pou Clar, on va haver problemes amb el subministrament elèctric.

  Jorge Rodríguez ha tingut paraules d’agraïment “per a tots els cossos i forces de seguretat i d’emergències, Bombers, Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil o Protecció Civil; per als regidors i regidores que han estat treballant per mitigar les conseqüències de les pluges, i per a tota la ciutadania per la lliçó de civisme col·lectiu que ha donat Ontinyent, un comportament que no per esperat no cal deixar de posar en valor. Gràcies a tots i totes per la prudència, paciència i col·laboració que en tot moment hem trobat per superar aquest episodi d’intenses pluges”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -