13/07/2024 - 11:18
Més

  5.239 veïns d’Ontinyent trien la destinació de 500.000 euros del pressupost municipal

  Altres notícies

  “Ontinyent Participa 2017”, el pioner procés de pressupostos participatius que impulsa l’Ajuntament d’Ontinyent, ja té resultats. Un total de 5.239 veïns van votar els 3 projectes que consideren prioritaris per a executar amb 500.000 euros del pressupost municipal de 2017, i que finalment han sigut l’adquisició de desfibril·ladors per a llocs públics (2520 vots), la realització de millores a l’entorn del riu Clariano (2091) i la creació d’una coberta en el Col·legi Públic Bonavista (1706).

  El regidor coordinador de l’àrea de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha agraït la participació dels veïns i veïnes que s’han implicat al llarg de tot el procés (un 18% del potencials votants) i el significatiu percentatge de vots rebuts per internet, que augmenta del 68 al 74%: “Açò demostra que les noves tecnologies són una eina fonamental en esta eina que impulsem per donar a la ciutadania la possibilitat de decidir de manera directa en què vol que l’administració local gaste una quantitat de diners que anem augmentant any rere any”, recordava.

  Joan Sanchis agraïa també el treball dels participants en la campanya de dinamització posada en marxa per diferents espais de la ciutat, que ha estat actuant de matí i vesprada en espais com els accessos als centres de salut, la universitat, els instituts, centres socials o parcs públics.

  Dels projectes guanyadors, explicava que els desfibriladors “seran ubicats en llocs públics i on es registre gran afluència de persones”. De les actuacions de millora al riu Clariano puntualitzava que es realitzaran als voltants del riu, ja que el riu en sí és competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, intervenint-se sobretot en el tram ubicat entre el Pont Vell i el Pont Nou o de La Paduana.

  Pel que fa a la coberta del Bonavista, el regidor recordava que “aquest era l’últim col·legi de la ciutat que no tenia coberta al seu pati, una actuació molt demandada per la comunitat educativa”. Joan Sanchis puntualitzava que “com sempre, anem a intentar tenir en compte el 4art projecte més votat, que en aquest cas ha estat la realització d’una actuació de restauració per fases al Pont Vell (1600 vots)”.

  L’ordre de resultats de les següents propostes finalistes deixa en 5é lloc a la Millora de les instal·lacions d’AFAO (1758 vots) ; Redacció del projecte d’accessibilitat dels i les vianants entre el Cementeri i l’IES l’Estació (1202) ; Redacció del projecte de recuperació de la Vila (1125); Creació de carrils i aparcaments de bici (1090); Proposta d’adquisició del Moli Descals (850) i Ampliació del Rocòdrom (728).

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -