V. Soler: “Estem impulsant que en 2016 arribi la fibra òptica i la tecnologia 4G a tota la comarca de La Vall d’Albaida”

0

El conseller ha mantingut una reunió de treball amb COEVAL.

L’entramat de pimes de la zona, amb un gran vocació exportadora, podrà millorar l’eficàcia dels seus processos.

“Estem asseient les bases d’un nou model productiu basat en la millora constant de la productivitat i la diferenciació del producte”, ha assenyalat el conseller.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat avui que des del Consell s’està treballant per aconseguir que “en 2016 arribi la fibra òptica i la tecnologia mòbil 4G a tota la comarca de la Vall d’Albaida”, la qual cosa suposarà un impacte “tremendament beneficiós” per a tots els ciutadans i, especialment, per a l’entramat de pimes de la zona que podran millorar tecnològicament els seus processos augmentant així la seva productivitat.

Segons Vicent Soler, els avanços en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) resulten “clau per superar una de les xacres del nostre teixit productiu com és la baixa productivitat”. “És necessari augmentar la nostra eficàcia i eficiència i això no podem fer-ho amb mà d’obra barata, com ocorria fins ara. En aquest sentit, des del Consell estem començant a asseure les bases d’un nou model productiu”, ha explicat.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions abans de la reunió de treball que ha mantingut aquest dilluns amb el president de COEVAL (Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida), Rafael Pla, i diversos membres de l’associació.

En la reunió el conseller ha pogut conèixer de primera mà les inquietuds dels empresaris de la zona, així com els seus projectes i els seus plans de futur. En aquest sentit, Vicent Soler, ha reiterat el suport del Consell a tots aquells empresaris “que amb el seu esforç dia a dia creen llocs de treball i contribueixen al desenvolupament socioeconòmic del nostre territori”.

Coeval engloba a empreses de sectors tan diversos com el tèxtil, la construcció i l’hostaleria, així com les arts gràfiques, comerç, serveis a les empreses, metall, manufactura de la cera, alimentació, transport, electricitat, artesania, vidre, plàstic, subministraments industrials, etc. Les empreses associades a COEVAL estan radicades en totes les poblacions de la comarca de La Vall d’Albaida.

“En el desenvolupament del nou model productiu és necessari aplicar una innovació constant, tecnològica, comercial i de tot tipus, i per fer-ho, es precisa una inversió en capital humà, capital tecnològic i capital físic. Això ens permetrà competir en un món cada vegada més globalitzat i sostenir el model social europeu”, ha indicat el conseller.