28/11/2023 - 13:17
Més

  La Simfònica Caixa Ontinyent tanca la temporada amb la 5a Simfonia de Beethoven

  Altres notícies

  El passat cap de setmana, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent posava fi a la seua 5ª temporada com a orquestra resident del teatre Echegaray d’Ontinyent. Una temporada en la qual ha comptat amb grans solistes i directors del panorama nacional i internacional com és el cas del director Jose Rafael Pascual Vilaplana, dels solistes del Cor Nacional d’Espanya, Francesca Calero, Negar Mehvaran, Ariel Hernández i Manuel Torrado, la cantaora Isabel Julbe i per últim, el director Xavier Gagnepain.

  En aquest sentit, al llarg del 2016 l’orquestra ha interpretat un programa complet i variat amb bandes sonores del cinema, l’homenatge a Sant Esteve i l’estrena d’Avern, del director titular de l’orquestra, Saül Gómez, El amor brujo de M. de Falla, la 5ª Simfonia de Chaikovski i l’homenatge a Gomis. I com a colofó, la interpretació de la 5ª Simfonia de Beethoven, una obra d’alt nivell de dificultat considerada de les més importants del repertori clàssic-romàntic.

  Una cloenda de luxe per a una temporada en la que l’orquestra ha demostrat que, tot i ser una agrupació de caràcter formatiu, està aconseguint un gran nivell interpretatiu. I així es va demostrar no sols a l’escenari sinó també quan Lluís Muñoz, d’AD LIBITUM, va fer entrega del Libro de Oro a Alex Borrell, regidor de cultura, i a Xavier Gagnepain, violoncel·lista i director convidat per a l’ocasió. Un llibre que la prestigiosa revista Melómano ha editat amb motiu del seu 20 aniversari i en el que la Simfònica Caixa Ontinyent se situa entre reconegudes formacions com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya o l’Orquestra de RTVE.

  Des de l’orquestra es mostren molt satisfets per la temporada, que ha convertit una vegada més la ciutat d’Ontinyent en un focus cultural per a la Vall d’Albaida i les comarques veïnes. I afegeixen que han rebut moltes mostres d’agraïment, entre elles la d’un abonat que comentava “fa 40 anys em preguntava per què a Ontinyent no hi havia una orquestra i em deien que això no podia ser. Hui he pogut sentir una meravellosa 5ª de Beethoven interpretada per una orquestra del meu poble. M’he emocionat i he gaudit moltíssim”.

  Orquestra formativa

  Cada abonament així com els ingressos dels esponsors repercuteixen en formació per als músics de l’orquestra en l’Acadèmia d’Alt Rendiment amb professors de prestigi nacional i internacional. Entre ells, els que formen l’equip artístic de l’orquestra i que han anat formant als músics per tal que cada concert quedara perfecte: Roberto Turlo i David Llácer oboè solista i tuba solista, respectivament, de l’Orquestra de València; David Apellániz, violoncel solista de l’Orquestra de Cambra Reina Sofia i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó; i Juan Luis Gallego, concertino de diverses orquestres nacionals i professor de violí del Conservatori Superior de Música d’Aragó, vingut expressament per a l’ocasió a petició del propi director Gagnepain.

  Font: Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -