900 esportistes es donaran cita a Ontinyent per competir en ciclisme, aquatló, arts marcials i escacs

0

Més de 900 esportistes de tota la Comunitat Valenciana es donaran cita aquest diumenge a Ontinyent per competir en diverses modalitats. En concret, els carrers de la ciutat acolliran el Trofeu de Ciclisme “Ciutat d’Ontinyent” en les modalitats masters i cadet amb 350 participants; el Poliesportiu serà escenari del III Aquatló “Ciutat d’Ontinyent” per a xiquets i xiquetes de diverses categories amb 250 participants, d’un Encontre Autonòmic de mestres de Tai Txi que reunirà al voltant de 120 persones, i l’exhibició de fi de curs del Club de Judo Fon do Kan amb 100 participants; el Col·legi Carmelo Ripoll acull un Encontre Nacional de professors de Kung Fu amb 50 participants; i el Col·legi Martínez Valls sera seu del I Torneig Escola Municipal d’Escacs Ontinyent on competiran 40 xiquets i xiquetes de tota la comarca.

El Regidor d’Esports, Pepe Pla, destacava que l’esport “també pot ser un element de dinamització de l’economia local, ja que a més de tots els competidors que vindran de tota la Comunitat Valenciana i fins i tot d’altres ciutats d’Espanya, especialment els menors acudiran acompanyats pels seus familiars, amb la qual cosa el volum de visitants que rebrem i el seu impacte serà major”, destacava. Pla, que agraïa el treball dels diversos clubs i federacions organitzadores, incidia en què el Govern d’Ontinyent “sempre els donarà les màximes facilitats a la realització d’estes proves, cada volta van sent més conscients d’açò i del bon nivell de les nostres infrastructures esportives, i pensem que aquest pot ser un dels motius per a que la nostra ciutat siga cada volta més referent esportiu a tota la Comunitat Valenciana”, assenyalava.

El Campionat de Ciclisme “Ciutat d’Ontinyent” organitzat pel Club Ciclista Ontinyent i la FCCV serà puntuable per la Challenge de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, i tindrà com eixida i arribada l’Avinguda Diputació, recorrent el circuit l’Avinguda Almansa, la Rotonda del Salt del Bou, el Poliesportiu, la carretera de la Costa, el Carril i el Pont de Santa Maria. L’eixida serà a les 9:00 del matí per la categoría masters i a les 11:00 per als cadets. El III Aquatló Ciutat d’Ontinyent organitzat pel Club Triatló Ontinyent al Poliesportiu serà prova federativa puntuable per als XXIII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, amb diverses distancies des de les 9:30 per a les categories Cadet, Infantil, Aleví, Benjamí i Multiesport a la pista d’atletisme i la piscina d’estiu.

Pel que fa a l’encontre autonòmic de mestres de Tai Txi coordinat per Pepe Cambra i el Club Makey Chuan, s’organitza al marc de les activitats de la Federació de Karate, tindrà lloc de 9:30 a 14:00 hores al pavelló del Poliesportiu, i comptarà amb mestres procedents de ciutats com Vila-Real, Puçol, València, Alacant, Dènia i Múrcia, amb entrada lliure per al públic en general. El Fon Do Kan també s’afegirà a la festa esportiva al Poliesportiu amb una exhibició que servirà per examinar els alumnes del club i considerar el seu canvi de cinturó.

El I Torneig Escola Municipal d’Escacs Ontinyent comptarà amb participants de 6 a 14 anys al col·legi Martinez Valls diumenge de 10:00 a 14:00; i finalment, el curs internacional de Choy-Lee-Fut Kung Fu organtizat pel Hung Fing Gwoon Ontinyent al Col·legi Carmelo Ripoll comptarà amb el considerat el mestre nº2 de la modalitat, Mark Whelan, que arribarà d’Australia per formar durant tres dies (divendres, dissabte i diumenge) a 50 dels professors més destacats d’Espanya.

Pepe Pla demanava a la ciutadania disculpes i comprensió per els problemes que es puguen ocasionar quan al transit a la jornada de diumenge, i animava als veïns i veïnes de tota la comarca “a acompanyar-nos aquest diumenge a la nostra ciutat i gaudir d’esta ampla oferta esportiva amb opcions per a tots els gustos”.

Publicitat