Medi Ambient organitzarà dues xerrades formatives per als voluntaris de “Ontinyent contra el foc”

1

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent organitzarà els propers dies 2 i 3 de juliol de 19:00 a 21:00 hores dues xerrades formatives per als participants a la campanya de voluntariat forestal “Ontinyent contra el foc”. Així es donava ahir a conèixer per part del regidor de l’àrea, Fran Quesada, en l’acte de presentació de la iniciativa que es desenvolupava al Centre Cultural Caixa Ontinyent, al qual es constatava l’interés de prop de mig centenar de persones per participar de la iniciativa.

El regidor convidava a tots i totes a participar de la campanya de voluntariat, que es posarà en marxa als mesos de juliol i agost, animant-los “a involucrar-se i aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible, perquè les serres són de tots, i entre tots les hem de cuidar”, incidia.

El dispositiu conjunt aprofitarà els passeigs eqüestres, en bicicleta o a peu que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, reforçant aquest voluntariat amb dos vehicles municipals. Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya, podent ampliar-se la informació al Departament Municipal de Medi Ambient, a l’edifici CREC. L’acte d’ahir era també aprofitat per lliurar el seu premi a Monica Arrue, la guanyadora del concurs de logotips per a la campanya, a la que es van presentar prop de 50 dissenys.

Publicitat

Comments are closed.