La Fira de les Comarques presenta tots els encants turístics de la província de València

0

L’estiu arriba aquest any a València amb un esdeveniment únic, la Fira de les Comarques del Patronat de Turisme de València. Durant aquest cap de setmana, la plaça de Bous de València es convertirà en el gran aparador dels nous serveis i productes turístics. Les comarques valencianes convidaran al turista a conéixer el seu territori projectant-lo sota el prisma estratègic de València Turisme: ‘Our land for you’, el lema triat pel Patronat de Turisme en 2017 per transmetre l’essència del ‘living’ valencià.

El setabense Borja Penalba serà l’encarregat de la inauguració musical de la Fira junt amb la cantant Mireia Vives.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha destacat “el treball de professionalització del sector que desenvolupa el Patronat de Turisme i l’aposta per productes turístics molt ben definits i amb un valor afegit”.

Per la seua banda, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat el treball del Patronat “per les nostres comarques per a aprofitar tot el potencial dels nostres pobles i potenciar els productes de la nostra terra”.

“Apostem amb fermesa per una nova manera de promocionar el territori a través de productes turístics autòctons i genuïns i de les empreses que els ofereixen; apostem per un turisme d’experiències per viure i sentir la vida”, en paraules de Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme.

“Volem que la gent vinga a les comarques de València, que ens conega a través dels nous serveis turístics desenvolupats al territori amb ajuda de València Turisme, que experimente en primera persona la nostra gastronomia, el nostre living, el nostre sol, la nostra terra, en definitiva”, destaca la màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació de València.

Per a això, el Patronat de Turisme compta amb la col·laboració d’ajuntaments, empreses i emprenedors locals, els qui mostraran les seues propostes en la Fira de les Comarques “en els quatre àmbits que agrupen la reformulació turística dels recursos naturals, gastronòmics, esportius i culturals”, segons ha explicat Evarist Caselles.

Així, el visitant de la Fira trobarà en arribar al carrer Xàtiva un gran expositor del turisme de destinacions locals valencians, disposat per comarques. Ja a l’interior de la plaça, la Fira oferirà nombroses propostes per gaudir del turisme actiu, cultural i gastronòmic de la mà d’empreses valencianes.

Paddle surf, escalada i showcooking

Entre altres propostes, el públic podrà realitzar activitats nàutiques, com paddle surf, en una gran piscina instal·lada en la sorra, així com diverses propostes d’escalada en un rocòdrom i fins i tot visites virtuals als principals recursos patrimonials, amb l’ajuda de dispositius òptics de realitat augmentada.

El Patronat de Turisme, a més, incentivarà la visita als diferents espais de la Fira de les Comarques amb un passaport a nombrosos premis relacionats amb les propostes turístiques presentades.

Música en directe i ludoteca

València Turisme presentarà en la Fira de les Comarques una infinitat d’experiències turístiques singularitzades per entendre un territori únic, un lloc diferent i una elecció turística especial. Des de l’aprofitament dels recursos propis, locals, proposa al visitant gaudir de la singularitat valenciana mitjançant uns productes turístics excel·lents, posats en valor amb accions paral·leles com actuacions de música en directe, showcooking i ludoteca per als més menuts.

L’Espai de la Vall d’Albaida

La Vall d’Albaida estarà representada per la Mancomunitat que promocionarà especialment el senderisme i cicloturisme pels seus 34 municipis.

A més, Ontinyent presentarà els refugis de la Guerra Civil i la seua oferta museística i patrimonial, a més del reconegut paratge del Pou Clar i les seues Festes de Moros i Cristians, declarades d’interés turístic nacional.

Bocairent acudeix a la Fira de les Comarques amb una oferta de turisme actiu i patrimonial en la qual destacarà la recentment ampliada “Ruta màgica”, les “Covetes dels Moros” i la seua àmplia oferta museística.

Font: Diputació de València

Publicitat