21/04/2024 - 17:58
Més

  20 anys de Club Martínez Valls Bàsquet

  Altres notícies

  La passada temporada el Club Martínez Valls Bàsquet celebrava els seus vint anys d’història. Però realment l’existència d’aquest club esportiu es remunta molt més enrere.
  El col·legi Martínez Valls va ser l’origen. Alguns dels pares que portaven als seus fills i filles es van involucrar activament en les competicions d’esport escolar i d’ací, d’hores en el pati del col·legi practicant bàsquet, va nàixer la llavor d’una cosa més, d’un nou club, d’una nova família esportiva.

  Així, el col·legi comptava amb equips alevins, infantils, cadets, però quan els cadets van haver de passar a categoria junior, és quan es va donar la necessitat de federar a l’equip, donant lloc així al primer equip en competició del Club Martínez Valls Bàsquet. Poc desprès se sumava un equip format per jugadors sèniors, més veterans. Alguns d’aquests jugadors formaren part de la primera Junta Directiva.

  I és que finalment, pocs dies abans de finalitzar l’any 1999, s’anunciava la constitució oficial del Club Martínez Valls Bàsquet. Una entitat esportiva que naixia amb una voluntat clara “volíem que fóra un club més enllà del col·legi, per a totes les xiquetes i xiquets de la ciutat, perquè el més important era que practicaren i gaudiren de l’esport’ explica José Antonio Calabuig Oviedo, un dels fundadors, i que encara continua formant part de la direcció del club.

  Però Oviedo no és l’únic que continua des d’aquells dies. Pepe Salcedo i Jordi Soler també formaven part d’aquesta primera etapa del club. Ells, com la resta de fundadors, eren pares d’alumnes del centre. Tots menys un, Jesús Sanz, qui va ser el primer president del Club Martínez Valls Bàsquet, una persona vinculada al bàsquet però sense fills en el centre. El president va estar unit al club fins a la seua mort, cosa que no ha impedit que la seua passió pel bàsquet i llegat continue viu, ja que els seus fills, Àngela i Jesús, són ara jugadors dels equips sèniors femení i masculí del club.

  Cal destacar també a Carlos Calabuig, va ser jugador d’aquell primer equip federat, quan el seu temps com a jugador va acabar va continuar com a entrenador, i actualment forma part també de la Junta Directiva. Definitivament el bàsquet, i aquest club en concret, té alguna cosa que enganxa, que ho fa addictiu.

  CONSOLIDAR EL BÀSQUET
  En el moment de la fundació, Jordi Soler declarava a la premsa local que “crear aquest club és una manera de consolidar un esport”, un objectiu que clarament han aconseguit. Més de vint anys després el Club Martínez Valls Bàsquet és l’únic club dedicat a l’esport de la cistella en Ontinyent, convertint-se en part de la identitat com a poble d’Ontinyent i en un referent a les Comarques Centrals; i és que al cap de pocs anys de la seua fundació desapareixia l’altre club de bàsquet d’Ontinyent, el Nou Bàsquet.

  Encara vinculat amb el nom del col·legi que el va veure nàixer, el Martínez Valls s’ha convertit en un club per a tota la ciutat i obert fins i tot a xiquetes, xiquets i joves procedents d’altres localitats.

  En dues dècades aquests amants del bàsquet han acumulat anècdotes, viatges de planter per tot el territori, competicions, victòries, però també derrotes, escoles d’estiu (ja porten 21 edicions)… milers de moments que els han configurat com una gran família, amb una passió que traspassa l’àmbit esportiu i que comparteix una sèrie de valors i manera de veure la vida.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -