23/07/2024 - 10:48
Més

  Ontinyent homenatja Esteban Morcillo com el seu nové fill adoptiu en 136 anys

  Altres notícies

  El Dr. Esteban Morcillo Sánchez, antic rector de la Universitat de València, rebia el passat divendres la distinció atorgada pel ple de l’Ajuntament d’Ontinyent com a fill adoptiu de la ciutat. Morcillo es converteix així en el nové fill adoptiu d’Ontinyent, una distinció que en 136 anys d’història només han rebut des de 1883 8 persones més: Ángel Calderón i Luis Pedro Jorques; el cardenal Juan Benlloch; el plebà Juan Comes Doménech; el pare Eusebio Arbona; el rector de Sant Rafael, Lluís Espí; el doctor en medicina José Riera Roig; i a títol pòstum el magistrat i literat Joaquín José Cervino Ferrero.

  A l’acte, que reunia a la Sala Gomis a representants polítics, de la comunitat universitària i d’associacions locals que han donat suport a la proposta, l’alcalde Jorge Rodríguez destacava el reconeixement com “un acte de justicia” per l’aposta del rector per impulsar les titulacions i instal·lacions del Campus ontinyentí “en els moments més complicats”.

  L’acte va estar presentat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, instructor de l’expedient per fer fill adoptiu a l’antic rector, qui, després de la projecció d’un video dedicat a l’homenatjat, va repassar els seus mèrits i trajectòria: durant el període de Morcillo al rectorat de la Universitat de València, aquesta va invertir 3 milions d’euros en el nou edifici del Campus, als quals s’afegien posteriorment altres 1’5 milions per a l’adequació del soterrani i la rehabilitació de les façanes de l’antic Lluís Vives.

  A més a més es va implantar noves titulacions com les de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i d’Infermeria, el programa Unisocietat i els de la Universitat de Primavera i Tardor, el Premi Juan José Renau Piqueras i el Premi Balarma, o la Càtedra Conjunta de les universitats de València i Alacant, “indubtables i sobrats mèrits del Dr. Esteban Morcillo Sánchez en el que ha suposat l’engrandiment del Campus d’Ontinyent”, assenyalava.

  A la seua intervenció, Morcillo destacava la distinció com un reconeixement a tots aquells i aquelles que han treballat per dotar la ciutat d’un Campus amb més titulacions “i amb instal·lacions a l’altura del de València”. L’antic rector posava de relleu l’esforç inversor que va haver de fer la  Universitat “en un temps molt difícil financera i econòmicament” per crear el nou aulari, assenyalant que “la Universitat de València ha estat a Ontinyent com a resultat d’una voluntat d’expandir-se més enllà de l’àrea metropolitana de València, per apropar la resposta a les demandes de formació de la nostra ciutadania i, a més, contribuir al desenvolupament i la vertebració del territori valencià”, manifestava. 

  A més a més va destacar la important contribució de l’Ajuntament i Caixa Ontinyent,” sense els quals no haguera estat possible el Campus d’Ontinyent”, tot assenyalant que entén “aquest reconeixement com el de tots els rectors, Consells de Direcció, consells de Govern i Claustres de la Universitat, dels seus equips deganals i de direcció, perquè sense el seu suport no haguera estat possible fer realitat aquest Campus que hui en dia gaudim, tant en termes d’infraestructures com en termes de titulacions”.

  La nova rectora ratifica l’aposta pel Campus

  També es va comptar amb la intervenció de la nova rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, qui va mostrar a l’alcalde i l’Ajuntament “l’agraïment de la Universitat de València per haver reconegut al nostre antic rector com a Fill Adoptiu d’Ontinyent, un home renaixentista per la diversitat i intensitat dels seus interessos científics i culturals. Un rector que ha estat brillant en temps de complexitat i al qual vostès honoren amb sobrada raó i jo admire”, manifestava. 

  La rectora també feia referències a la seua intervenció al futur del Campus, “que hem de continuar mantenint i impulsant. Un Campus que ha de donar un bot qualitatiu en aquesta nova etapa, apostant també per la innovació, treballant junt a organitzacions empresarials, Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent per tractar d’apostar pel futur, completant l’oferta de serveis de la Universitat de València a Ontinyent. Hem de continuar impulsant i reforçant eixa col·laboració institucional. Eixe és el meu compromís com a rectora, i el nostre compromís com a institució”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -