12/04/2024 - 12:44
Més

  Ontinyent exigirà a la Generalitat la recuperació d’unitats escolars i la baixada de la ràtio

  Altres notícies

  El Govern d’Ontinyent exigirà al nou govern de la Generalitat que baixe la ràtio als centres educatius per evitar la pèrdua d’unitats a la ciutat. A tal efecte, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha sol sol·licitat una reunió amb la Direcció General d’Educació, atenent les demandes dels pares i mares del col·legi Martínez Valls, que es reunien recentment amb el primer edil en un encontre al despatx d’alcaldia que comptava també amb la presencia de la directora del col·legi, Tudi Mollà.

  Per al curs 2015-2016, a Ontinyent s’han suprimit en total tres unitats escolars de 3 anys. Els col·legis afectats són el Martínez Valls,  Vicent Gironés i Bonavista, tots ells públics. Aquesta anul·lació ha suposat que molts pares es vegen obligats a no poder portar als seus fills al col·legi que desitgen, ja siga per temes de proximitat o per preferències del sistema educatiu. El cas més destacat és el del Martínez Valls, que al haver patit l’anul·lació d’una unitat, sols pot ofertar 28 places, tot i que 41 famílies amb fills de 3 anys han sol·licitat lloc a aquesta escola per al proper curs, i 17 l’han triada com a segona opció.

  Tots aquestos temes han sigut exposats per la comunitat educativa del centre, que considera aquestes supressions “un atac al sistema educatiu públic” i a la llibertat d’elecció dels pares i mares, que no poden triar, en moltes ocasions, en quina escola educar els seus fills.

  Des d’algunes escoles, asseguren que el nombre de preinscrits s’ha reduït notablement respecte a anys anteriors, ja que al ofertar-se menys places,els pares es decanten per altres escoles amb menor demanda. D’aquesta manera, pares i mares  s’eviten incerteses d’última hora, que suposen en molts casos, haver de buscar altra escola que tinga plaça per al seus fills.

  Segons fonts oficials 241 xiquets i xiquetes de 3 anys, han sol·licitat plaça als col·legis d’Ontinyent. D’aquestos 241, aproximadament 170 l’han demanada  a una escola pública.

  Per la seua banda, Jorge Rodríguez manifestava que des del Govern d’Ontinyent “seguirem recolzant com hem fet als pares i mares en les seues demandes, i reclamarem no sols que es recupere la segona unitat, sinó que exigirem al nou Govern Valencià que baixe la ràtio, perquè d’ahí és d’on venen tots els problemes, i ahí tindríem la solució no sols per no perdre més unitats sinó també per recuperar les que havíem perdut anteriorment, i fer valdre així el dret de mares i pares a la lliure elecció de centre”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -