Bocairent acollirà la 26 Trobada d’Escoles en valencià de la Vall d’Albaida

0

L’Ajuntament agafa la petició de la Coordinadora per evitar la suspensió de l’activitat

Aquest dijous, 21 de febrer, l’Ajuntament de Bocairent, l’Escola infantil municipal, el CEIP Lluís Vives i l’institut de la localitat juntament amb les AMPES d’ambdós centres decidiren fer-se càrrec de l’organització de la 26 Trobada d’escoles en valencià de la Vall d’Albaida. D’aquesta forma, la població repetirà l’1 de juny l’experiència de l’any 2000 quan va acollir la tretzena edició i agafa la petició de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i l’ús del valencià que “ja s’estava plantejant la suspensió de l’activitat”, segons apunta la regidora de l’àrea, Òlga Vanyó.

Per a l’alcalde, Josep-Vicent Ferre, “Bocairent no podia permetre que la Vall d’Albaida es quedara sense la jornada reivindicativa pel valencià i per l’ensenyament públic, per això, hem assumit el repte d’albergar la propera trobada i estem convençuts de poder comptar amb la col·laboració de totes les associacions del nostre poble”. Igualment, Ferre destaca la importància d’aquesta cita per ser-hi “una autèntica festa per als nostres xiquets i xiquetes on comparteixen activitats, tallers, disfresses, jocs i molt més”.

A més, el primer edil considera que la Trobada d’escoles en valencià “és ara més necessària que mai per les retallades efectuades des de l’administració amb l’augment de les ràtios d’alumnes per aula, la disminució del nombre de professors o la menor inversió en beques i en ajudes”. Totes aquestes accions, al parer de Josep-Vicent Ferre, afecten “la qualitat de l’educació i la seua funció social com a instrument imprescindible per a aconseguir la igualtat d’oportunitats de tots els xiquets i les xiquetes”; per tant, Bocairent “es bolcarà en la preparació de la trobada per a que les mancances actuals no impedisquen la reivindicació justa d’una educació pública, de qualitat i en valencià a partir del pilars construïts durant més de 30 anys”.

Publicitat