728x90px covid-aj-onti-01

L’Ajuntament presenta el Pla de Millora i Renovació del CEIP Bonavista

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat el Pla de Millora i Renovació que suposarà la inversió de 2’7 milions d’euros al CEIP Bonavista al marc del pla “Edificant” de la Generalitat Valenciana, que es posa en marxa en la ciutat amb la col·laboració del consistori ontinyentí. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat d’un nodrit grup de regidors i regidores de la corporació, es reunia ahir amb la comunitat educativa del centre per tal de presentar l’avantprojecte i animava a les famílies i professorat a fer aportacions i suggerències al projecte. 

L’Alcalde incidia en que “invertir en educació no és una despesa sinó una inversió, una aposta pel futur de les persones i de la pròpia ciutat. L’actuació que anem a fer la Bonavista és molt important, una de les mes destacades del Pla de Millora i Renovació de les Escoles que va a suposar una inversió total de 20’5 milions d’euros per millorar de manera important els nostres centres educatius”, destacava. 

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que “a l’últim ple vam aprovar amb el vot favorable de tots els grups excepte el PP l’acceptació de la delegació per a fer les obres del Bonavista, atenent així unes reivindicacions històriques que permetran adaptar al segle XXI un centre construït als anys 70 que no havia tingut reformes importants. L’estat del col·legi no era de rebut, els governs del Partit Popular havien ignorat la situació i ara, amb governs de progrés a les institucions, per fi va fer-se la reforma que el centre necessita”, destacava. 

Segons la proposta de Pla de Millora presentada per l’arquitecta local Sari Calatayud ahir a les instal·lacions del propi centre, es faran tasques de reparació de fissures als pilars; neteja i segellat de les plaques prefabricades de la façana; substitució de carpinteria exterior per altra de millors prestacions tècniques i acústiques; es substituirà plaques i conductes de fibrociment per altres materials; es faran reparacions de filtracions puntuals a la coberta; es remodelarà els aseos de la planta baixa, i es crearà un nou servei higiènic adaptat per al professorat. 

Així mateix, es revestirà la pavimentació d’accessos i parets de l’edifici; es faran tasques de condicionament acústic del menjador; es renovarà i adequarà les instal·lacions elèctrica i de calefacció; s’instal·larà una receptora de gas natural i un nou sistema de ventilació; es faran ajustos a la distribució; s’instal·larà un ascensor del que es mancava i es dotarà el centre de nous equipaments, amb pupitres, cadires i taules, tant fixes com plegables. A més a més es farà una ampliació de l’aulari infantil, amb 4 noves aules mes espais complementaris; nova zona de jocs i un nou mòdul d’aseo al pati, a més de millorar-se la connexió amb l’edifici de primària.  

Les obres que es plantegen van estar demandades i aprovades en el Consell Escolar del col·legi i en el Consell Escolar Municipal,  assumint els costos econòmics la Conselleria d’Educació, qui delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions. Borrell tenia paraules d’agraïment per al Secretari Autonòmic Miquel Soler, qui en una reunió mantinguda en 2018 amb l’alcalde Jorge Rodríguez, la comunitat educativa del centre, i ell mateix com a regidor, es va comprometre a incloure al Pla Edificant totes les demandes històriques relatives al centre. 

Els 2.7 milions d’euros que s’invertiran al CEIP Bonavista (1 milió d’euros s’executaran enguany) s’afegiran als 300.000 euros invertits en les millores a la coberta i l’aïllament en el centre en esta legislatura, per sumar una inversió total de 3 milions d’euros al centre. Dins la primera fase del Pla “Edificant” que s’han confirmat 8 milions d’euros per a tots els públics en els propers anys i per al 2019 obres ja incloses al pressupost municipal de: CEIP Vicente Gironès Mora (749.725,11), CEIP Lluís Vives (297.440,07), CEIP La Solana (120.361,57), CEIP Carmelo Ripoll (131.446,63), CEE Públic Vall Blanca (188.927,57) o CEIP Martínez Valls (709.219,55).

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció acumula ja 242 intervencions

El servei d’atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda posat en marxa per …