24/04/2024 - 3:52
Més

  Instal·lacions de Producció de Calor, la nova aposta de l’IES Pou Clar

  Altres notícies

  L’IES Pou Clar d’Ontinyent augmenta la seua oferta formativa de cara al pròxim curs. El centre educatiu ha conegut recentment la implantació d’una nova titulació de Grau Mitjà, el Cicle d’Instal·lacions de Producció de Calor. Aquesta notícia resulta encara més destacable pel fet de ser l’únic centre de tota la ciutat que amplia amb una nova titulació de Cicles formatius la seua oferta.

  Instal·lacions de Producció de Calor

  Aquest cicle arriba per complementar el Cicle d’Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització, present a l’IES Pou Clar des dels seus inicis.

  Els avantatges de comptar amb els dos Cicles són notables. Per una banda, amb la implantació del nou Cicle, els estudiants poden assolir una formació més completa i aconseguir dues titulacions en tres anys, ja que tant el Cicle d’Instal·lacions Frigorífiques com el d’Instal·lacions de Calor comparteixen el pla d’estudis del primer curs.

  Aquesta possibilitat permet a l’alumnat treballar els dos camps complementaris en un mateix centre, que a més està dotat de totes les instal·lacions necessàries, i tallers específics, per a les dues titulacions.

  Per altra banda, el fet d’obtenir la doble titulació permet aconseguir el certificat RITE (Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis), fonamental per als professionals d’aquest sector, i que només és accessible a les persones amb els dos títols.

  Aquesta família professional es troba, a més a més, en un clar auge laboral. Desenes d’empreses busquen estudiants dels Cicles d’Instal·lacions de Climatització per cobrir vacants a les seues plantilles. Es tracta d’empreses mitjanes i grans, que necessiten cobrir les tasques d’instal·lació de conduccions i muntatge de nous equips, així com el manteniment d’aquests.

  Açò ens porta al concepte d’ocupabilitat. Aquests cicles estan comptant amb unes perspectives laborals molt per damunt d’altres titulacions. A l’IES Pou Clar, cada any queden a la disposició dels estudiants amb titulació més llocs de treball i pràctiques dels que ells poden cobrir, donant lloc a una situació en la qual existeix més oferta de treball que treballadors formats per fer-li front. En un context laboral complicat en la majoria de sectors, la instal·lació d’equipaments de climatització obri un camí d’enormes possibilitats d’ocupació.

  Vessant tècnic i vessant social

  Però a l’IES Pou Clar es conjuguen a la perfecció el vessant tècnic i el social. És per això que es combina una oferta de Cicles Formatius de la família d’Instal·lació i Manteniment amb la família dels Serveis Socioculturals.

  El centre compta amb una FP bàsica de Fabricació i Muntatge, orientada a l’alumnat que no ha conclòs l’ESO però vol optar per la Formació Professional.

  Pel que fa a les titulacions de la família d’Instal·lació i Manteniment, es troben els Cicles d’Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització i d’Instal·lacions de producció de calor, esmentats abans, així com el Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic i el Grau Superior de Mecatrònica Industrial. Aquests dos títols permeten l’accés a diversos perfils professionals, ja que per una banda estan les ocupacions relacionades amb l’electricitat, l’electrònica i el manteniment, però per altra està la fabricació de maquinària o la realització de dibuix i projectes en oficines tècniques.

  Quant a la família de Serveis Socioculturals, es troba el Grau Mitjà d’Atenció a Persones en situació de Dependència, un títol que compta tots els anys amb llistes d’espera per l’elevada demanda, i que té una implantació cada vegada major per les necessitats socials del moment. En el cas del Grau Superior de Promoció d’Igualtat de Gènere, va ser implantat a l’IES Pou Clar el passat curs amb molt bona acceptació. Aquest Cicle, amb pocs centres que l’impartisquen, està sent un referent de cara a treballar la igualtat en tots els àmbits com un ensenyament de tipus superior.

  En resum, des de l’IES Pou Clar s’aposta per la formació de qualitat, adaptada als interessos i necessitats de cada persona.

  Així, s’aposta per l’ensenyament de disciplines tècniques, orientades a cobrir les necessitats d’instal·lació i manteniment d’equips, pròpies d’una societat com l’actual i una zona industrial com ho és Ontinyent i el seu entorn. Junt amb açò, s’aposta per la formació social, enfocada a treballar per una societat més justa, que atenga les necessitats i drets de les persones amb respecte i responsabilitat, i que done resposta a la creixent demanda de serveis socials que vivim en els nostres dies.

  Podeu trobar tota l’oferta de Cicles Formatius de l’IES Pou Clar punxant ací.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -