22/05/2024 - 7:19
Més

  Educació constata l’estat del Conservatori abans de decidir al voltant de l’actuació a executar

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent segueix treballant amb la Conselleria d’Educació al voltant de l’actuació a executar al Conservatori Professional de Música “Josep Melcior Gomis” de la ciutat, pendent d’unes millores llargament reclamades que el govern autonòmic assumirà a través del Pla Edificant. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyava ahir al Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, en un recorregut per les instal·lacions, al qual també participaven el regidor d’Educació, Óscar Borrell, i representants del centre, encapçalats per la seua Directora, Pilar Ferrero.

  Jorge Rodríguez explicava que aquesta visita dona continuitat al treball encetat la passada legislatura amb el Secretari Autonòmic Miquel Soler, per tal que el Conservatori puguera ser inclòs al Pla Edificant: “amb tal objectiu se’ns va autoritzar a dur a terme un estudi de patologies que servisca per prendre una decisió sobre si és millor apostar per la rehabilitació de les actuals instal·lacions o crear de noves, un treball en el qual estem avançant i al marc del qual hui volem mostrar l’estat del centre al Director General, al qual agraïm la seua implicació”, manifestava.

  Manuel Gomicia destacava “l’excel·lència en l’ensenyament que ofereix el Conservatori d’Ontinyent, de sobra coneguda”, i es comprometia a treballar perquè aquest centre “tinga cobertes les seues necessitats educatives i competencials”, i a traslladar la informació replegada sobre l’estat de les instal·lacions a la Direcció General d’Infrastructures.

  Cal recordar que el passat mes de juliol la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana va notificar a la regidoria d’Educació la delegació en l’Ajuntament d’un estudi de patologies estructurals a l’edifici, fet que porta implícita l’acceptació de la inclusió del Conservatori al Pla Edificant, inclusió que en abril havia demanat el Ple de l’Ajuntament de manera formal. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que a les visites i reunions amb el Director Territorial i amb el Secretari Autonòmic d’Educació en la passada legislatura per tractar de valorar la idoneïtat de la ubicació actual del Conservatori, totes les parts van mostrar voluntat de mantenir-lo on es troba actualment.

  Des del Conservatori Professional de Música es va demanar actualitzar la proposta d’actuacions del Conservatori al marc del Pla Edificant, en el sentit de realitzar el referit estudi de patologies de l’edifici. La proposta plantejada des del Conservatori a la Conselleria amb el recolzament de l’Ajuntament és que, si l’estudi és favorable a la restauració, procedir a la rehabilitació de l’edifici principal, demolir totalment els antics tallers ubicats al pati del conservatori, i construir un edifici adjunt que complete les instal·lacions necessàries. Borrell recordava que a l’edifici principal s’han venint fent actuacions de millora i manteniment com ara la instal·lació de parquet i butaques a l’auditori, millores que es mantindrien en ser compatibles amb la rehabilitació d’aquest espai.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -