Cinquè cicle de cinema i novel·la negra

Esta setmana s’ha presentat el cartell de la V “Setmana Negra” d’Ontinyent, un cicle de cinema i novel·la negra que tindrà lloc del 27 de febrer al 12 de març amb la participació de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Cine Club Utiye, el Club de Lectura, Caixa Ontinyent, Ediciones Babylon i La Llibreria. La presentació comptava amb la presència regidor de Cultura, Àlex Borrell; el de Biblioteca, Ferran Gandia; Joan Enric Valiente, President del Cine Club Utiye, i el dissenyador del cartell, Albert Valiente, qui a la seua obra utilitza un collage “retro” amb un detectiu com a figura central, que inclou diversos elements del gènere.

Biografia de l’autor

Albert Valiente viu i treballa en Ontinyent, però va cursar els seus estudis a Madrid, on es va graduar en disseny gràfic i arts visuals en el IED Istituto Europeo di Design en 2010. Va fitxar en l’estudi Estrada Design baix la tutela de Manuel Estrada, premi nacional de disseny de 2017 en el que va dur a terme gran número de treballs editorials i d’identitat corporativa i culturals fins 2018. Per altra banda, ha desenvolupat projectes personals de fotografia. Actualment està immers en un aventura en el camp tèxtil en el seu poble natal.

Explicació del cartell

La tècnica és un collage retro, utilitzant una paleta d’escala de grisos en honor al cine noir clàssic gastant tots els recursos del gènere. Un cel estrellat en honor a la nit, les hores mítiques dels crims. La figura central és un detectiu, que amb tots els seus recursos, va en busca i captura dels sospitosos. Un dels ulls son òptiques rememorant la part audiovisual de la Setmana Negra. També apareixen ulls perseguint a una silueta en negre, interrogants per la sempre qüestionable culpabilitat de la gent del voltant. Només apareix un color. El roig, per la sang. Gotes que cauen en una ciutat qualsevol per els assassinats anònims que esdevenen cada dia en les urbs.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ampliat a dos mesos el període de pagament voluntari d’impostos i taxes

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha decretat hui el nou calendari fiscal que retarda i amplia …