Cicles Formatius de l’IES Pou Clar, una bona perspectiva laboral

L’IES Pou Clar, un institut compromés amb les persones, la cultura i amb el desenvolupament integral de l’alumnat, presenta la nova oferta formativa del centre. A l’IES Pou Clar, un edifici de nova construcció, es realitzen estudis d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius, entre ells, els Cicles de la Família Instal·lació i manteniment, i els de la família Serveis Socioculturals i a la Comunitat: el d’Atenció a persones en situació de dependència, amb un èxit rotund quant a matrícula; a més, del nou cicle Tècnic superior en promoció d’igualtat de gènere, de la mateixa família. També ofereix un ampli conjunt de possibilitats de formació, serveis educatius i certificacions acadèmiques per als estudiants d’Ontinyent i la comarca del nostre institut.

Els cicles formatius són una gran oportunitat per a alumnes de tots els nivells, a ells poden accedir alumnes de l’ESO, així com Batxiller, fins i tot gent que vulga posseir o actualitzar els seus coneixements tècnics.
L’IES Pou Clar disposa d’una oferta de qualitat. Als cicles de la família professional de Instal·lació i manteniment ofereix tres cicles de grau mitjà i un de grau superior, així com un de formació professional bàsica.

El cicle de grau mitja, manteniment electromecànic impartit en torn matutí com el de grau superior Mecatrònica Industrial, per la vesprada, comparteixen gran part de les instal·lacions, així és molt fàcil i còmode passar del grau mitjà al superior.

Al grau mitjà es forma a l’alumat per poder desenvolupar les tasques de manteniment electromecànic, lloc molt demandat a la comarca pel tipus de industria que hi ha. Este manteniment és molt sol·licitat, perquè abraça des de’l manteniment mecànic, la fabricació de maquinari i el manteniment elèctric així com el muntatge de noves instal·lacions elèctriques i automatismes i pneumàtiques i hidràuliques.

Quan al grau superior de mecatrònica industrial, està a un altre nivell, a més de poder desenvolupar tot l’anteriorment esmentat, cal afegir que dóna als alumnes uns coneixements més alts, que els permet poder dissenyar i calcular tant automatismes elèctrics programats, com realitzar els càlculs mecànics necessaris per poder fabricar maquinària. Així com representar gràficament tots el plànols necessaris.

Les instal·lacions disposem de tot la maquinària i aparells necessaris, com un taller de mecanitzat amb torns i fresadores, convencionals i de control numèric, aparells de soldadura de tot tipus i altres màquines auxiliar de tallers, tots, aparells i maquinària industrial, igual al que els futurs treballadors/es trobaran a les empreses.

Pel que fa al cicle mitjà d’instal·lacions frigorífiques i de climatització, disposa d’un taller específic, ací aprenen el cicle complet del fred, al taller munten equips de refrigeració comercial i industrial, conduccions d’aire, càmeres frigorífiques, així com automatismes que els controlen, ni que dir que també realitzen les tasques de manteniment de tots els aparell. El centre disposa d’una central frigorífica de CO2 adquirida per mig d’un programa finançat per la Unió Europea i que només dos centres de la comunitat disposen. A aquest cicle s’imparteix en format dual, el que permet a l’alumnat compatibilitzar l’horari al centre educatiu amb l’horari al centre de treball elegit per desenvolupar les seues destreses i competències.

L’IES Pou Clar ofereix una oferta parcial del cicle de Instal·lacions frigorífiques i de climatització, que permet a les persones i principalment als adults, la possibilitat de combinar l’estudi i la formació amb l’activitat laboral, a fi d’adquirir, actualitzar, completar i ampliar les seues capacitats, coneixements, habilitats, aptituds i competències per al seu desenvolupament personal i professional. Aquesta modalitat de formació facilita a les empreses col·laboradores poder disposar de professionals qualificats i instruïts en les noves tecnologies, imprescindible per seguir creixent.

Com a novetat per a aquest curs, implantarem el Cicle d’Instal·lacions de Producció de Calor, per a augmentar la ja alta empleabilitat del Cicle d’Instal·lacions frigorífiques i de climatització, perquè les empreses del sector treballen ambdós aspectes i això afavorirà l’ampliació de la formació i les possibilitats d’aconseguir un lloc de treball.

Una altra família, més recent però de gran èxit pel nombre de matrícules és la de Serveis Socioculturals i a la comunitat. El títol de grau mitjà és Atenció a persones en situació de dependència, i prepara a l’alumne per a treballs com a cuidador/a, gerocultor/a, auxiliar responsable de planta en residències de majors i persones amb discapacitat, treballador/a familiar, teleoperadora.

El cicle de grau superior, Promoció d’igualtat de gènere, qualifica a l’alumne o alumna per a treballar com a promotor/a de igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes. Promotor o promotora per a la igualtat efectiva de dones i homes. Tècnic o tècnica de recolze en matèria d’igualtat efectiva de dones i homes.

La metodologia utilitzada en els Cicles formatius de la Família Professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Atenció a Persones en Situació de Dependència (CFGM) i Promoció per a la Igualtat de Gènere (CFGS), és una metodologia propera a l’alumnat on es prioritza la funcionalitat dels aprenentatges, és a dir, que hi haja una relació real entre la teoria i la pràctica.

Es tracta d’una metodologia constructivista, que parteix dels interessos de l’alumnat, facilitant l’aprenentatge significatiu i per descobriment, a més és cooperativa, participativa, basada en el diàleg i la reflexió des d’una perspectiva crítica i respectuosa, interactua i col·labora directament amb els col·lectius i agents socials amb els quals exerciran la seua professió.Per tant, partim del compromís educatiu amb el camí de la transformació social cap a la igualtat i l’equitat social.

Estudiar FP ofereix grans possibilitats, bona perspectiva laboral i l’opció de la formació contínua. Si estàs pensant a estudiar FP, vine a conèixer-nos.

SOL·LICITUDS

Si voleu formar-se al nostre institut, ompliu la sol·licitud via telemàtica a través de l’enllaç http://www.ceice.gva.es/web/admision-alumnado. I després, presenteu-la al nostre centre si l’heu triat com a primera opció.

Presentació de sol·licituds:

ESO i Batxillerat: del 22 al 31 de maig
CICLES FORMATIUS I FPB: del 25 de maig al 6 de juny

IES POU CLAR CURS 2017-2018

OFERTA EDUCATIVA

  • EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATORIA
  • BATXILLERATS
    Humanitats i Ciències socials
    Ciències i Tecnologia
  • CICLES FORMATIUS

FPB de Fabricació i Muntatge

De GRAU MITJÀ
Manteniment i Electromecànic
Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització

Instal·lacions de producció de calor
Atenció a Persones en Situació de Dependència

DE GRAU SUPERIOR
Mecatrònica Industrial
Promoció d’Igualtat de Gènere

Informació:

C/ Vicent Gironés, S/N Telèfon: 962919380
També pots consultar la WEB i el facebook del Centre (Ies Pou Clar Ontinyent)

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’equip de l’IES Josep Segrelles, protagonista brillantíssim del concurs ‘Rosquilletres’

L’equip de l’IES Josep Segrelles, d’Albaida, serà este dissabte 28 de març el protagonista indiscutible …