02/12/2023 - 16:20
Més

  Trobada empresarial a Ontinyent amb el vicepresident de l’Agència Valenciana de la Innovació

  Altres notícies

  El Vicepresident Executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andres García Reche, ha participat en les Trobades Empresarials que organitza la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL). En aquesta trobada, que s’ha desenvolupat a Ontinyent, han participat també el President de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda. El Vicepresident Executiu de l’AVI ha estat acompanyat per Roberto Arnau, del Consell Valencià de la Innovació.

  El Vicepresident Executiu de l’AVI ha destacat que la posada en marxa d’aquesta és una aposta ferma de la Generalitat pel canvi de model productiu, passant a ser l’economia del coneixement la que ha de liderar eixe canvi, amb el suport d’eines com l’AVI, que haurà de connectar a les empreses amb la molta investigació que es fa a la Comunitat Valenciana per part de les Universitats i dels Centres Tecnològics, amb l’objectiu que la innovació i el valor afegit innovador del producte siguen la senya d’identitat de l’economia valenciana. La previsió, segons García Reche, és que l’AVI estarà en ple funcionament a partir de setembre, i ha fet una crida a les empreses participants a utilitzar els seus serveis, ja que l’economia del coneixement ha passat ja de ser una oportunitat a ser una necessitat en una economia globalitzada i competitiva com l’actual. García Reche ha posat en valor el paper que han de jugar en les accions que l’AVI promoga associacions multisectorials de caràcter comarcal que coneixen bé el conjunt del teixit empresarial del territori, com COEVAL, o Clústers com INNOVALL, que des de la territorialitat i la intersectorialitat tenen com a nexe comú el seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat empresarial.

  Rafael Pla, president de COEVAL, ha sol·licitat facilitats financeres a favor de les pimes per a poder afrontar els canvis als quals la tecnologia obliga i amb açò poder convertir a aquestes en empreses que vagen guanyant grandària i siguen cada vegada més innovadores. Igualment, ha sol·licitat una simplificació legislativa i burocràtica per a les empreses, ja que si de veritat es vol canviar el model productiu, aquestes no poden trobar traves ocasionades pel cúmul de regulació existent i la falta d’agilitació administrativa que segueixen patint, traves que desincentiven molt l’activitat i el creixement empresarial. En aquests temes i en tot el que necessita l’AVI podrà comptar amb la col·laboració de COEVAL i INNOVALL per a fer arribar a les empreses del territori les iniciatives a favor d’aquestes de l’AVI.

  Finalment, els participants en aquesta Trobada Empresarial de COEVAL han demanat que es tinga en compte, per la seua importància, a l’Eix Industrial l’Olleria – Ontinyent – Alcoi – Ibi en les iniciatives i actuacions que puga impulsar i desenvolupar l’AVI.

  Font: COEVAL

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -