El Senador territorial de Compromís Carles Mulet visita Albaida

0

El senador territorial junt a l’alcalde d’Albaida va visitar el campanar de la població per conèixer de primera mà el toc manual de campanes que es realitza a Albaida de manera ininterrompuda des del segle XIII.

Albaida és l’únic poble del País Valencià que ha mantés este patrimoni declarat Bé d’Interés Cultural Immaterial per la Generalitat Valenciana en l’any 2013. I és que el passat mes de març el senador Carles Mulet va presentar una moció al Senat per tal d’instar al govern espanyol a protegir el toc de campanes en tot l’estat per tractar-se d’un fet patrimonial de gran valor que cal que conservem. Els Campaners d’Albaida li van traslladar a Mulet la necessitat que el toc de campanes estiga reconegut com a patrimoni sonor, i que es regule i protegisca amb la participació de tots els implicats buscant el consens polític. Una normativa per tal que els tocs de campanes no estiguen afectats per les ordenances de contaminació acústica. En este sentit, els membres de la colla de campaners presents a la reunió van exposar a Mulet la necessitat que el govern de la Generalitat Valenciana reconega mitjançant la normativa adient el toc manual de campanes com a patrimoni sonor de tots els valencians.

Després de visitar el Palau Marquesal dels Milà i Aragó acompanyat de l’alcalde, els campaners i la directora del Mitmac, per veure el lloc on està previst instal·lar el Museu Internacional del Toc manual de Campanes, MITMAC, Mulet es va reunir amb l’equip de govern albaidí per informar-se sobre els assumptes de la població que depenen del govern central, com ara la situació de la carretera nacional 340 al seu pas per Albaida, la situació econòmica actual del consistori i la possible convocatòria de les ajudes de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment.

Font: Ajuntament d’Albaida

Publicitat