24/04/2024 - 4:01
Més

  Finalitzen els treballs d’adequació de la baixada de la cova d’En Gomar de Bocairent

  Altres notícies

  El diputat de Medi ambient, Josep Bort, acompanyat per l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i d’altres membres de la corporació municipal van visitar aquest dimecres, 24 de maig, la baixada de la cova d’En Gomar per conèixer el resultat dels treballs d’adequació d’aquesta zona que estava greument degradada. Les tasques realitzades per una empresa local durant els darrers quatre mesos permeten recuperar una vella ruta de vianants de 125 metres lineals adaptada al terreny rocós sobre el que s’asseu el barri medieval de la localitat i jalonat per sèquies excavades en la mateixa pedra.

  La inversió ascendeix a 42.999,99 euros dels quals l’entitat provincial finançava el 85% mentre que la part restant serà assumida pel consistori bocairentí que també farà front a les despeses de redacció i de direcció tècnica del projecte. En total, l’actuació va afectar a una superfície de 275 m2 ubicada en la façana sud del barri medieval que recau al barranc del riu Clariano.

  En primer lloc, la zona va necessitar d’un desbrossament i d’una neteja en profunditat de material vegetal així com el moviment de terres per a unificar nivells abans de col·locar-hi un empedrat que facilita el pas de vianants. De la mateixa forma, les sèquies existents també s’han vist millores a l’igual que els murs caiguts. Finalment, la instal·lació de baranes i de plataformes metàl·liques doten a aquest antic sender d’una nova funcionalitat “per al nostre veïnat i per als nostres visitants que a partir d’ara tenen un altre element per descobrir la simbiosi que sempre ha existit entre Bocairent i la pedra viva”, en paraules de l’alcalde Josep-Vicent Ferre, per a la qual cosa ja s’ha programat una vista guiada aquest diumenge pròxim, 28 de maig, que eixirà a les 12.00 h des de l’oficina de turisme.

  Font: Ajuntament de Bocairent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -