IES Pou Clar, educació de qualitat

0

L’IES Pou Clar és un institut compromès amb les persones, la cultura i amb el desenvolupament integral de l’alumnat. Des d’aquest punt de partida, presentem l’oferta formativa de l’IES Pou Clar. L’IES Pou Clar és un edifici de nova construcció, on es realitzen estudis d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius, entre ells, els Cicles de la Família de Instal.lació i manteniment, i els de la família Serveis Socioculturals i a la Comunitat: el d’ Atenció a persones en situació de dependència, amb un èxit rotund quant a matrícula; a més, del cicle Tècnic superior en promoció d’igualtat de gènere, de la mateixa família. També ofereix un ampli conjunt de possibilitats de formació, serveis educatius i certificacions acadè­miques per als estudiants d’Ontinyent i la comarca del nostre institut.

També és Aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes i actualment l’institut és la seu comarcal dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià, que se celebren durant quatre dissabtes pel matí del mes de juny i de novembre.

Les diverses unitats del Centre es distribueixen en dos torns d’horari intensiu: l’ESO, el Batxillerat, FPB i els Cicles de Grau Mitjà pel matí; els Cicles Formatius de Grau Superior i el d’Atenció a persones en situació de dependència per la vesprada-nit.

Del Pou Clar destaquen alguns aspectes que són el fruit del treball de tota la comunitat educativa. El primer és el bon resultat que ha obtingut el nostre alumnat en les proves d’accés a la Universitat els últims anys, entre les millors d’Ontinyent. Les bones notes del nostre l’alumnat han permès a alguns alumnes brillants estudiar graus amb les notes de tall més altes com ara Medicina o Traducció i Interpretació.

A més, disposa d’uns bons recursos pedagògics, instal·lacions i equipament que facilitaran la tasca d’ensenyament-aprenentatge: s’ha equipat bona part de les aules de pissarres blanques vitrificades que amb un dispositiu es poden convertir en pissarres digitals. També s’ha invertit en ordinadors i projectors per a la major part de les aules per a poder fer ús de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació. Així mateix, l’alumnat disposa d’una Biblioteca, equipada amb prou exemplars dels llibres de lectura, un bon sistema de préstec i un lloc d’estudi o treball, a l’hora del pati o a la vesprada.

Per altra banda, eduquem també en valors solidaris i ecològics, fonamentals per a desenvolupar una educació integral dels alumnes. L’institut també forma part de la Xarxa d’Escoles Solidàries i col.labora amb associacions com la colla ecologista «L’Arrel», per a aconseguir el ple desenvolupament de la seua personalitat.

Dins l’àmbit de les diverses activitats extraescolars que s’hi realitzen, de nou este curs molts alumnes de 3r d’ESO del centre passaran una setmana d’intercanvi amb estudiants d’un institut holandés, convivint amb les respectives famílies i assistint a classes del programa d’immersió lingüística en anglès. Així mateix, durant una setmana del mes de març han estat a Ontinyent els alumnes dels Països Baixos per a iniciar l’intercanvi. Des del centre es fa una aposta decidida per l’ensenyament de la llengua de Shakespeare. Altres activitats complementàries recolzen aquests dies els projectes educatius amb l’assistència a representacions teatrals, la visita de reconeguts escriptors o recitadors que desenvolupen el foment de la lectura, o xarrades culturals, educatives i reflexives. Oferim experiències que fomenten una actuació responsable, lliure i els permeten formar-se com a futurs ciutadans amb sentit crític i amb compromís de participació social.

SOL·LICITUDS
Si voleu formar-se al nostre institut, ompliu la sol·licitud via telemàtica a través de l’enllaç http://www.ceice.gva.es/web/admision-alumnado. I després, presenteu la sol·licitud al nostre centre si l’heu triat com a primera opció.
Presentació de sol·licituds:
ESO i Batxillerat: del 22 al 31 de maig
CICLES FORMATIUS I FPB: del 25 de maig al 6 de juny

OFERTA EDUCATIVA IES POU CLAR CURS 2017-2018

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATORIA (matí)

BATXILLERATS (matí)

Humanitats i Ciències socials
Ciències i Tecnologia

CICLES FORMATIUS

FPB de Fabricació i Muntatge (matí)

De GRAU MITJÀ

Manteniment i Electromecànic (matí)

Instal.lacions Frigorífiques i de Climatització (matí)

Atenció a Persones en Situació de Dependència (vesprada)

GRAU SUPERIOR:

Mecatrònica Industrial (vesprada)

Promoció d’Igualtat de Gènere (vesprada)

Informació:
C/ Vicent Gironés, S/N Telèfon: 962919380
També pots consultar la WEB i el facebook del Centre (Ies Pou Clar Ontinyent)

Publicitat