La UV inaugura la “Setmana de les Universitats Saludables” amb una jornada a Ontinyent

0

La Universitat de València ha inaugurat hui en Ontinyent la seua “Setmana de les Universitats Saludables”, una sèrie d’activitats de promoció de la salut i els estils de vida valencianes, que tindrà lloc a les localitats on té seu la Universitat de València i que s’obrien amb una activitat al Mercat del Dilluns ontinyentí.

Així, l’alumnat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i d’Infermeria han estat aquest matí duent a terme diferents proves a persones de totes les edats, de les que ha participat l’alcalde, Jorge Rodríguez. El primer edil destacava que “a través d’aquesta iniciativa obtenim dues coses, posar en valor i donar a conèixer les titulacions que tenim al Campus d’Ontinyent, i per altra banda, contribuir modestament a promoure el foment de la vida saludable, tot al marc d’una nova activitat d’immersió de l’activitat universitària en la societat”.

Entre les proves realitzades, els i les participants han obtingut una avaluació de la composició corporal, una avaluació de la qualitat i velocitat del pas i una valoració de la condició física, en base a diferents test de salt, aptitud cardiorespiratòria o força de pressió, xicoteta revisió mèdica controlant el sucre o la pressió arterial, i explicant la manera correcta de fer una reanimació cardiorespiratòria.

La jornada també comptava amb la participació la vicerectora Mª Vicenta Mestre explicava que Ontinyent i el seu Mercat del Dilluns “és un emplaçament ideal per començar amb esta activitat que estendrem a la resta de seus universitàries”, afegint que “fomentar l’estil de vida saludable és un tema que afecta a tothom i a més és molt necessari per a tenir una societat amb una millor qualitat de vida”. La jornada ha comptat també amb l’assistència del regidor d’Educació, Óscar Borrell i els degans de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Infermeria, Vicent Añó i Julio Fernández, així com el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó.

Publicitat