Estudien una nova ubicació per a l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent

0

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació estudien quina ha de ser la ubicació definitiva per a l’Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat, que podria ser a l’IES Pou Clar (on es venia prestant servei), en altre edifici remodelat o en un edifici de nova construcció. És un dels assumptes de què parlaven hui l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Director General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, en una reunió mantinguda aquest matí per parlar al voltant d’aquest i altres aspectes relatius a la implantació de l’EOI pròpia a la ciutat, la creació de la qual com a seu pròpia va ser aprovada pel Ple del Consell el passat mes d’octubre.

Jorge Rodríguez explicava que l’encontre, al qual també participava el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “ha servit per seguir avançant en el treball que venim fent des de fa temps colze a colze amb la GVA per a la implantació de l’EOI amb caràcter autonom, en una ubicació definitiva, amb direcció pròpia, examens a la ciutat i més idiomes”. Cal recordar que el passat mes d’octubre el Ple del Consell aprovava oficialment la creació de l’EOI “Empar Granell” a Ontinyent, per prestar servei a tota La Vall d’Albaida. Des d’aleshores i al llarg del present curs 2021/22 estan duent-se a terme diversos tràmits com el trasllat de la partida presupostària o l’adscripció a Ontinyent de l’equip directiu i professorat, fins ara adscrits a Xàtiva.

Rubén Trenzano avançava que al curs 2022/23 “l’EOI de La Vall d’Albaida a Ontinyent ja funcionarà plenament de manera autònoma, i ara és moment de rematar aspectes com l’ampliació de l’oferta formativa o repensar quina ha de ser la ubicació definitiva, si a la UNED, on es venia prestant servei, en altre edifici remodelat o en un edifici de nova construcció. El que volem es que es compte amb la possibilitat d’oferir servei de matí i vesprada i que es puguera albergar una mediateca lingüística, un espai d’aprenentatge autònom amb grups de conversa i material a disposició de la població”, assenyalava. En la reunió s’acordava que la Direcció General determinarà ara quines són les necessitats concretes de la seu definitiva, reprenent-se les converses sobre aquesta en una propera reunió.

De l’oferta d’Idiomes, a la reunió s’acordava que serà l’Ajuntament qui propose a la Conselleria els nous idiomes a implantar, per tal que guarden relació amb els sectors productius locals, tant pel que fa a augmentar el nivell dels que ja s’ofereixen com de completar amb idiomes nous. En aquest sentit, l’Alcalde avançava que des de l’Ajuntament “parlarem amb ATEVAL i COEVAL, i portarem el tema al Consell Econòmic i Social, ja que és important que els nous idiomes atenguen a les necessitats del sector industrial pel que fa a les exportacions, bé siga xinès, àrab o aquell que es determine”, assenyalava.