Una conferencia de Pablo Pineda obrirà el curs acadèmic 2017/2018 al Campus d’Ontinyent

El mestre, actor i escriptor Pablo Pineda, primer europeu amb síndrome de Down en obtenir un títol universitari, assistirà el proper divendres 6 d’octubre com a conferenciant a l’acte solemne d’Obertura Oficial del Curs Acadèmic de la Universitat de València 2017/2018 al Campus d’Ontinyent. Pineda, de 43 anys i diplomat en Magisteri, va ser guanyador de la “Concha de Plata” al millor actor al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià de 2009 per la seua participació en la pel·lícula “Yo también”.

Dóna conferències i ponències sobre la discapacitat i la seua experiència per tot el món, sobretot, per a llevar prejudicis i augmentar el coneixement i el respecte a la diferència. És autor de dos llibres, “El repte d’aprendre” i “Xiquets amb capacitats especials: Manual per a pares”, i va presentar el programa de Televisió Espanyola “Piensa en positivo”. A més a més, ha intervingut jornades de sensibilització internacionals en diferents països com Colòmbia, República Dominicana, Equador, i 7​ països d’Europa. Aquestes activitats les desenvolupa en conjunt amb la Fundació Adecco para la que treballa.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, assenyalava que “poder comptar amb Pablo Pineda per a obrir el curs universitari és una molt bona noticia, ja que és tot un exemple de com amb esforç, treball i voluntat de superació no hi ha límits, i conèixer més sobre la seua experiencia personal ens ajudarà a tenir major conciencia dels beneficis socials de la inclusió i l’aposta per la diversitat”, destacava.

Pineda participarà a l’acte d’inici del curs acadèmic 2017/2018 amb la xerrada “La diversidad en primera persona”. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural  Caixa Ontinyent a partir de les 12:00 del migdia, comptant-se també amb les intervencions de l’Alcalde i el rector Esteban Morcillo, al qual Jorge Rodríguez ha agraït “el seu treball i implicació per fer avançar any rere any els estudis universitaris a la nostra ciutat”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat “l’oportunitat que suposa comptar en una ciutat inclusiva com la nostra amb una persona com Pablo Pineda, exemple i defensor de l’educació inclusiva, en un Campus on a més comptem amb titulacions de carácter social com ara Infermeria o Magisteri, que precisament és el títol universitari que té Pineda. Estem segurs que la seua conferencia va a ser d’un gran interès tant per a l’alumnat del Campus com per al públic en general, que com sempre també podrà acudir a esta conferencia inaugural”, recordava.

La intervenció de Pablo Pineda dona continuïtat a la línia encetada als últims anys en la qual es compta amb destacats ponents per a l’inici del curs universitari, com ara l’ex secretari d’Estat d’Economia José Manuel Campa; el catedràtic de Filosofia del Dret i Política Javier de Lucas; el guanyador del premi Planeta Fernando Delgado; els Periodistes Iñaki Gabilondo i Julián García Candau, o la científica, investigadora i metgessa Anna Lluch.

Font: Fundació Campus Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Colla reprèn la seua agenda cultural de 2020 amb el “Concert d’Estiu

Des de ja fa més de 10 anys, l’activitat musical estival de La Colla s’iniciava …