Carles Francino i Julián García-Candau inauguren el curs universitari

0

Els coneguts periodistes Carles Francino i Julián Garcia-Candau tindran un paper destacat en la jornada inaugural del curs acadèmic 2015/16 de la Universitat de València del Campus d’Ontinyent.

Carles Francino presentarà i dirigirà en directe des d’Ontinyent el seu programa “La Ventana” de la cadena SER, líder d’audiència a la radiodifusió espanyola a la seua franja d’emissió. I ho farà des del Centre Cultural Caixa Ontinyent de 16:00 a 20:00 hores. La retransmissió, en la que col·laboren la Fundació Campus Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent i que serà d’entrada lliure al recinte per als espectadors des de les 15:30, s’emmarca en la voluntat de reivindicar Ontinyent com a ciutat innovadora, universitària i seu d’una de les dues úniques caixes d’estalvis d’Espanya.

Pels micròfons de “La Ventana” passaran el rector de la UV Esteban Morcillo; l’alcalde d’Ontinyent i president de la Diputació Jorge Rodríguez; i representants del sector empresarial vinculat a Innovall, amb la ferma voluntat de posar en valor el treball fet per Ontinyent com a ciutat que ha sabut reeixir de la doble crisi, econòmica i del tèxtil, basant-se en la innovació i el coneixement a través de la Universitat.

Abans, a les 12:00 del migdia, el Teatre Echegaray d’Ontinyent haurà acollit l’acte inaugural del curs 2015/16 de la Universitat al Campus d’Ontinyent, que després de les intervencions del rector, l’alcalde i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, donarà pas a una conferència sobre “El llenguatge al periodisme esportiu” a càrrec del periodista Julián Garcia-Candau, que a la seua extensa trajectòria ha estat cap d’esports dels diaris Ya i el País, director d’Esports de TVE i EFE, director del diari AS, i columnista de diversos diaris, entre ells El Mundo, Levante i La Razón. Des de fa anys és part del jurat dels premis Príncep d’Asturies a l’esport i va estar distingit pel COI amb la medalla del Baró de Coubertin com a reconeixement a la seua trajectòria a la informació olímpica.

La intenció dels organitzadors amb la presència de Garcia-Candau ha estat continuar la línia de dur a l’inici de curs universitari ponents d’interès per a l’alumnat de les diferents titulacions que s’ofereixen al Campus, en aquest cas incidint en els de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. García-Candau se suma a altres destacats ponents que han intervingut en aquest acte solemne als últims anys, entre els quals han estat l’ex secretari d’Estat d’Economia José Manuel Campa, el catedràtic de Filosofia del Dret i Política Javier de Lucas, el guanyador del premi Planeta Fernando Delgado o el també periodista Iñaki Gabilondo.

Publicitat