S’inicia l’enderroc de tres cases per urbanitzar la nova plaça de Sant Carles

L’Ajuntament d’Ontinyent inicia esta setmana les obres per a l’enderroc de 3 immobles en estat de ruïna al Carrer Maians per tal d’urbanitzar la nova plaça de Sant Carles. En concret, el consistori, que ja tenia en propietat l’edifici del nº51 del Carrer Maians, va adquirir els nº47 i 49, en la zona confrontant a l’Escola per a Adults, per tal d’adequar una nova zona d’esplai amb una intervenció pressupostada en 250.000 euros. En compliment de les mesures de seguretat de l’empresa que durà a terme els treballs, i amb el vist-i-plau de la Inspecció Educativa, el CFPA Sant Carles suspendrà totes les classes a l’edifici central del carrer Maians, 53 els dies 10 i 11 d’octubre.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i el regidor d’Obres, Manuel Cuesta, visitaven hui la zona adjacent a l’Església de Sant Carles, on va a executar-se l’actuació. Peris ha explicat que després d’enderrocar estos edificis en estat de ruïna es podrà ampliar la placeta dels seus 145 m2 actuals fins a 520 m2, “dotant així d’una nova imatge a la zona i contribuint a la revitalització del Carrer Major”, manifestava. A més dels 292 m2 de planta que es guanyaran en adquirir i enderrocar estos habitatges, cal sumar els 74 m2 que s’afegirien de l’actual accés de l’EPA, “assolint una superfície 3’5 voltes més gran que la de l’actual placeta, que passarà a ser tota una plaça, sense diminutius”, afegia Peris.

Una volta realitzats els enderrocs, es procedirà a adequar la distribució del nou espai, que inclourà diversos espais interiors: la zona central de la plaça es planteja com un espai lliure d’obstacles per a afavorir el seu ús per part de l’alumnat de l’EPA. Hi haurà bancs, cadires, papereres i punts de llum estratègicament situats, arbres i una font amb quatre surtidors. A més a més, es projecta una zona verda recaent a l’accés al carrer Morales i delimitat per un jardí que servirà per salvar el desnivell entre les diferents altures.

Aquesta intervenció s’emmarca en les accions empreses pel Govern d’Ontinyent per revitalitzar el Carrer Major, entre les que també es troben la dotació de serveis municipals a aquesta via (Policia Local, PROP, “Soterrani d’Idees”, oficina tècnica, Promoció Econòmica oficina de l’Emprenedor…), la retirada del bastidor de grans dimensions que va dificultar durant anys el pas per aquesta zona; la posada en marxa de bonificacions i ajudes a l’obertura d’establiments i arrendament de locals; o el canvi dels 57 punts de llum dels carrers Gomis i Maians per altres tants amb lluminàries LED amb un major rendiment lumínic i menor consum.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …