29/05/2023 - 1:55
Més
  IniciEconomiaRecisa demana a la Mancomunitat 30.000€ per compensar la pujada del combustible

  Recisa demana a la Mancomunitat 30.000€ per compensar la pujada del combustible

  Recisa va presentar a principis de juliol una reclamació per al restabliment de l’equilibri econòmic del contracte per un import de 29.353 euros, corresponent a la despesa extra en gasoil suportat per l’empresa durant el període comprés entre febrer i maig de 2022 (a raó de 9.785 euros al mes). Encara que l’escrit deixa clar que és un deure de l’administració mantindre l’equilibri econòmic de les seues concessions externalitzades, també invoca el principi de risc i ventura que poden alterar les previsions manejades i que han d’assumir les empreses.

  La Mancomunitat, després d’analitzar la reclamació de Recisa, el secretari de l’entitat supramunicipal posa l’accent que, encara que l’increment dels costos dels carburants ha limitat substancialment els beneficis de la concessió en el primer semestre de l’any, la situació no ha arribat a provocar pèrdues directes al contractista.

  En la seua demanda, Recisa argumenta que està prestant el contracte «sense tot just marge de legítim benefici industrial» en els termes en què va ser adjudicat pel «desmesurat increment del preu del gasoil» i que és assumit i finançat per la companyia, on el seu consum anual de combustible és de 245.000 litres.

  La concessionària al·lega que el seu benefici mensual de 10.525 euros es redueix pràcticament a res si se li resten els 9.785 euros de despesa extra en gasoil, a temps que considera acreditada la concurrència dels requisits de risc imprevisible, així com el desequilibri econòmic del contracte, apel·lant a la jurisprudència del Tribunal Suprem i la doctrina del Consell Jurídic. A l’espera de rebre una resposta formal de la Mancomunitat, des de Recisa subratllen que la seua petició no suposa cap conflicte amb l’entitat ni és gens inusual, sinó que l’han formulada en tots els seus contractes «igual que ho han fet totes les empreses del sector».

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit