20/05/2024 - 5:05
Més

  La redelegació d’obres de l’IES l’Estació dóna llum verda a la major inversió del pla “Edificant” a Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha acceptat per part de la Generalitat Valenciana la redelegació d’obres de la reforma integral de l’IES l’Estació de la ciutat, que amb 17’4 milions d’euros serà l’obra de major import del pla “Edificant”. Cal recordar que l’obra en principi estava pressupostada en 12’1 milions d’euros, però per evitar que la licitació quedara deserta per l’encariment de les matèries primes (amb la consequent demora en els terminis), el consistori ontinyentí va demanar a la Generalitat la redelegació de competències amb l’import actualitzat.

  El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que la solicitud municipal de l’augment del pressupost de l’obra va ser acordada en una reunió el passat mes de juny entre l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Director General d’Infrastructures, Víctor García, a la que també participava el propi regidor i que suposava l’augment en un 45% del pressupost de l’obra, entre execució i asistències tècniques.”

  Borrell qualificava de “històrica” la redelegació, que dóna llum verda a l’inici del procés per a la licitació de l’obra “després d’haver aprovat inicialment la delegació en 2019 i haver patit una pandèmia, uan guerra i una pujada de preus que de no haver actuat hauria suposat una important demora en l’inici de les obres”. El regidor tenia paraules d’agraïment “per a la comunitat educativa, els tècnics municipals, per al personal de la Generalitat i especialment per a Víctor García per la seua predisposició i implicació en traure endavant el projecte”.

  El responsable de la ponència d’Educació a Ontinyent recordava que el projecte d’obra elaborat per l’equip d’arquitectura de Ramón Esteve, incorpora diverses aportacions d’un equip de treball del qual va participar la comunitat educativa del centre. Aquest projecte contempla que el nou institut s’ubicarà al mateix espai que l’actual, que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, el qual serà reformat i rehabilitat, donant pas a un nou centre que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda.

  Mentre dure l’obra, es comptarà amb unes aules prefabricades que la Generalitat ha adjudicat per import de 2 milions d’euros a l’empresa Alquileres Barceló, aules que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Profesional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”. Precisament l’ampliació de 5’16 a 9’8 milions de la inversió prevista en el Conservatori, pendent de delegació, farà que la inversió global del pla “Edificant” a Ontinyent arribe als 40 milions d’euros.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -