Albaida redueix el seu termini de pagament a proveïdors a menys de 12 dies

L’Ajuntament d’Albaida ha aconseguit reduir el període mitjà de pagament (PMP) a proveïdors a una xifra molt més baixa del que estableix la llei (30 dies) fins als 11,58 dies. Tenint en compte que el primer trimestre de l’any 2017 aquesta xifra se situava en 377 dies i que a dates d’ara es paga als autònoms i empreses molt abans de complir-se el temps legal dels 30 dies des que es presenta la factura. Per tant, es tracta d’un nivell de temps de pagament molt inferior al de la mitja general de les corporacions locals i autonòmiques.

L’Ajuntament d’Albaida, a causa de la retenció dels ingressos per part del Ministeri d’Hisenda, al qual estava sotmés des de 2012, patia una situació de manca de liquiditat que feia difícil atendre les despeses ordinàries del mateix ajuntament, acumulant deute a proveïdors que acabava elevant moltíssim el període de pagament, fet que afectava majorment als nostres proveïdors.

En març d’aquest any, el període de pagament estava en 162,47 dies, menys de la mitat que el mateix trimestre de l’any anterior (2017), que es trobava en 377,52 dies. Una xifra que ha anat reduint-se gradualment fins a l’actualitat.

Tot i que durant l’exercici del 2017 ja es va produir una millora d’aquest indicador a causa de la reducció dels pagaments de préstecs d’exercicis anteriors, aquesta millora en el període de pagament no va ser suficient. I va ser a partir de les mesures de reestructuració del deute del Pla d’Ajustament aprovades en setembre de 2017, les que provocaren l’alçament de les retencions dels ingressos de l’Estat, que han permés la reducció de la morositat en un 97,5%.
L’Alcalde d’Albaida i Regidor d’Hisenda, Josep Antoni Albert, recorda que “quan aprovàrem el primer pressupost l’any 2017, així com el nou Pla d’Ajustament en setembre de l’any passat, ja ens marcàrem com a prioritat poder atendre amb puntualitat el pagament als nostres proveïdors. Aquest objectiu aconseguit és un indicador de la bona salut econòmica del nostre ajuntament, al mateix temps que ens ajuda a garantir liquiditat a les xicotetes i mitjanes empreses amb les que treballem, afavorint la seua activitat”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Prop de 40 comerços, empreses i personal autònom d’Albaida s’inicien en la transformació digital

Quasi 40 comerços, empreses i personal autònom d’Albaida han completat el Curs d’iniciació a la …