Unes jornades tècniques fomentaràn la competitivatat del Cluster Tèxtil Sanitari

0

Fomentar la cooperació i desenvolupament de les empreses al context de la pandèmia, impulsar la seua creativitat, augmentar la capacitació i millorar l’accés als mercats internacionals. Amb estos objectius, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana ATEVAL, han organitzat unes jornades tècniques que tindran lloc els dies 3 i 24 de novembre i 1 de desembre a la Sala Gomis.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui les jornades junt a la gerent d’ATEVAL Comunitat Valenciana, Salomé Beneyto, posava de relleu “el gran esforç realitzat per tenir unes jornades a l’alçada, on l’empresariat puga accedir a coneixements que els puguen ser útils per ser més competitius i superar les dificultats en l’adaptació a un un sector nou i molt exigent com aquest. La finalitat última del Clúster és crear ocupació, i fer més competitives les nostres empreses és un repte de gran interès per a la ciutat”,manifestava.

El primer edil recordava que l’impuls a la formació és una de les línies mestres de l’acord al que van arribar l’Ajuntament i ATEVAL per impulsar el Clúster, que també incloïa la creació d’una oficina d’orientació a les empreses, la dotació d’ajudes, el suport al treball per aconseguir certificacions i la participació a la Fira Mèdica de Dusseldorf, tot i que esta s’ha suspés de manera presencial i està avaluntant-se la participació online o la búsqueda d’alternatives.

Salomé Beneyto detallava el contingut de les jornades, obertes no sols a les empreses tèxtils, sinò també a altres vinculades com les de fabricació de maquinària, i on es comptarà amb la intervenció de representants de destacades entitats de tota Espanya com ICEX, AITEX, el Consell Intertèxtil Espanyol, PADIMA, FENIN, el CEEI de València, REDIT, o els grups d’investigació de la Universitat Politècnica de València i l’Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM), entre d’altres.

Les ponències a la jornada del 3 de novembre versaran sobre aspectes tècnics com l’evolució de la normativa per a mascaretes; certificació i anàlisis en material sanitari o protocols per a la innovació aplicada al sector sanitari. La jornada del 24 de novembre es centrarà en aspectes comercials com ara les barreres arancelàries, les compres i licitacions públiques o les activitats internacionals. Finalment, la jornada del 1 de novembre versarà sobre innovació, analitzant-se casos d’èxit o el treball de grups d’investigació. Totes 3 jornades començaran a pes 9:30 hores i es desenvoluparan en horari de matí a la Sala Gomis.

Salomé Beneyto destacava que les jornades, sobre les que es pot ampliar la informació posant-se en contacte amb ATEVAL, “són una molt bona oportunitat per a les empreses, algunes de les quals han començat a treballar però que amb la formació necessària poden tenir un futur més ample davant el llarg recorregut que tenim per davant”, concloïa.

Publicitat