19/07/2024 - 8:25
Més

  L’Alcalde d’Ontinyent mostra en Frankfurt el seu suport al tèxtil en la reclamació sobre les ajudes al consum de gas

  Altres notícies

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat en la Fira Heimtextil de Frankfurt el seu “absolut suport” a les empreses tèxtils de la ciutat i la comarca afectades per la no inclusió del sector en les ajudes estatals a les indústries intensives en la utilització del gas. En concret, segons dades facilitades per ATEVAL, la patronal del tèxtil, serien al voltant de 20 les empreses d’Ontinyent i La Vall d’Albaida afectades, empreses d’acabadors que donen treball a més de 750 persones.

  Jorge Rodríguez, que ha acudit a Heimtextil acompanyat pel president d’Ateval, Pepe Serna, i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, per donar suport a les 33 empreses participants de la Vall d’Albaida, dels quals 18 són d’Ontinyent (la ciutat de la CV que més empreses aporta a la fira). Rodriguez manifestava que “el sector dels acabats és imprescindible dins la cadena de valor del tèxtil, i la seua exclusió de les ajudes a la indústria per part del Govern d’Espanya posa en perill les empreses i el seu futur”, ha afegit l’Alcalde d’Ontinyent.

  En aquest sentit, Rodríguez ha anunciat que des de l’Ajuntament d’Ontinyent es continuarà ajudant a les empreses locals a través del clúster “Tèxtil Ontinyent”, que des de 2020, any de la pandèmia, han suposat una inversió de més de 500.000 euros en ajudes canalitzades a través de la patronal Ateval. Amb aquestes aportacions s’han pogut desenvolupar diferents projectes d’assessorament, formació, certificacions sanitàries o internacionalització. Per a 2023 s’han previst noves ajudes al clúster tèxtil i a la participació en fires, missions comercials i edició de catàlegs per un import global de 120.000 euros.

  A més, el primer edil ontinyentí anunciava la presentació d’una moció a ple de l’Ajuntament d’Ontinyent “en la qual ens sumarem a les demandes que està fent el Consell Intertèxtil Espanyol de què es modifique l’acord del Consell de Ministres sobre aquestes ajudes, i que el Govern articule una nova línia adreçada a instal·lacions o sectors industrials d’elevat consum de gas, que compense l’increment dels costos associats al seu consum per l’augment excepcional dels preus d’aquesta matèria primera”, manifestava.

  En total, segons les dades del Consell Intertèxtil Espanyol (CIE), la no inclusió del sotssector “acabats” (tintura, estampació i altres processos d’acabat) pot afectar a Espanya a 4.500 llocs de treball, amb empreses amb una xifra de negoci de més de 600 milions d’euros.

  El president del Consell Intertèxtil Espanyol, Pepe Serna, considera “incomprensible” l’exclusió dels acabats al Decret Llei d’aquestes ajudes, quan sí que van ser incloses en l’anterior decret 11/2022 de 22 de juny de 2022: “existeixen quatre sectors espanyols que estàvem abans recollits en el decret i ja no ho estem. No entenem el perquè d’aquest canvi de criteri ni el motiu pel qual ens deixen fora. Tenim una necessitat justificada de les ajudes a causa de la pujada dels costos del gas i la baixada de la producció. El Govern parla de criteris objectius per a excloure’ns, però l’objectivitat brilla per la seua absència”, remarcava. Serna recorda que les empreses han tingut una afectació de costos inassumible en un període molt curt de temps, que està provocant aturades productives i que resta competitivitat al mercat internacional.

  Per la seua banda, Pablo Úbeda se sumava a les paraules de l’alcalde sobre les ajudes al consum de gas per les empreses i remarcava que “les administracions han d’estar al costat dels sectors productius en els moments difícils, perquè d’ells depèn l’estabilitat de l’economia i el manteniment dels llocs de treball. Això ho tenim clar en l’Ajuntament d’Ontinyent, que per exemple davant la crisi de la Covid-19 vam posar en marxa amb ATEVAL el Clúster Tèxtil ontinyentí. El Govern d’Espanya no pot obviar una part tan important dins l’engranatge del sector com són els acabats, perquè a més això afecta el conjunt del tèxtil. Estarem al costat de les nostres empreses en aquesta reivindicació”, incidia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -