09/12/2023 - 18:46
Més

  Memorial Democratic Vall D’Albaida organitza l’exposició “Escenaris de la guerra civil”.

  Altres notícies

  L’associació Memorial Democràtic. Vall d’Albaida es va constituir l’any 2020, amb l’objectiu, entre més, de mantenir viva a la Vall d’Albaida la memòria de la primera experiència democràtica que va suposar la II República, violentament interrompuda; fomentar les investigacions, estudis i divulgació sobre la memòria democràtica relacionats amb els fets amagats i silenciats durant la II República, guerra civil i el franquisme.

  Tanmateix, l’associació va nàixer per dur a terme el projecte de localització, recuperació i identificació de la fosa existent al cementeri d’Albaida. En l’actualitat, s’està en la fase de identificació de les restes trobades corresponents als veïns d’Albaida i Benigànim afusellats en aquest espai els dies 10 i 16 de juny de 1939.

  A més a més, Memorial Democràtic Vall d’Albaida es proposa d’estimular les manifestacions artístiques que faciliten la recuperació, el manteniment i la transmissió de la memòria democràtica. En aquest sentit, l’exposició “Escenaris de la Guerra Civil”, del fotògraf Juan José Todolí, ens ajuda a identificar aquells espais de la memòria que formen part del nostre entorn. Es tracta d’un projecte fotogràfic que dóna pistes i imatges de què va suposar la guerra civil.

  L’exposició́ fotogràfica ens porta a conèixer llocs actuals on hi va haver esdeveniments clau de la guerra. El fotògraf ha recorregut el territori, càmera en mà, visitant i fotografiant búnquers, aeròdroms, refugis subterranis, trinxeres i molt altres llocs de defensa i enfrontaments.

  L’exposició es podrà visitar del 12 al 29 de gener. S’inaugurarà aquest dijous 12 de gener a les 19:30, al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

  Les visites es poden fer de dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, i dissabtes i diumenges de 12:00 a 14:00 i de 18:00 a 21:00 hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -