L’Ajuntament complementarà el valor de les cases del carrer de la Canterería amb una subvenció de 15.000 euros

L’Ajuntament d’Ontinyent complementarà el valor de les cases del carrer de la Canterería amb una subvenció de 15.000 euros per cada cas. El consistori ontinyentí fa així un nou pas cap a la solució al problema de les reiterades inundacions en aquesta zona, que es pretén convertir en un parc inundable prèvia adquisició i enderroc de les actuals edificacions, iniciativa que va estar destacada per la ministra de Transició Ecològica Teresa Rivera com a “valenta” per part de l’alcalde.

Per fer possible esta adquisició, els habitatges han estat valorat per part dels tècnics en base al valor cadastral, en compliment de la legalitat vigent. L’Ajuntament, conscient del valor sentimental i emocional que per als propietaris té abandonar l’habitatge, i tenint en compte que algunes persones propietàries entenen que els diners en què es valora la seua vivenda no són suficients per adquirir altra, està preparant esta línia d’ajudes per tal de complementar la valoració tècnica. Les condicions per acollir-se a aquestes ajudes són que els habitatges, que estiguen entre els números 151 i 197 del carrer, siguen venuts a l’Ajuntament i que les persones propietàries compren un altre immoble com a habitatge principal o rehabiliten una que ja tinguen amb la mateixa finalitat.

Cal recordar que el carrer de la Canterería està catalogada en el Pla d’Acció Territorial sobre prevenció de riscos d’inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) com a zona inundable per la qual cosa es requereix una actuació pública immediata, atès que els episodis d’inundacions s’estan repetint cada vegada amb major freqüència. De fet, el pla de regeneració de la Cantereria suposarà en els pròxims anys un esforç inversor que supera els 3 milions d’euros, xifra en la qual s’inclou la compra dels habitatges i el posterior enderrocament, l’actuació sobre els talussos de la zona i la creació d’una zona verda inundable, tal com s’ha creat en el llit del riu que dóna a la zona del Molí Descals.

Al mateix temps que s’està treballant en la compra d’habitatges per a procedir al seu enderrocament i reconversió en zona verda inundable, també es posarà en marxa el procés per a la descatalogació de la zona, que deixar de ser urbana per a ser qualificada com a inundable. Arribat el moment i finalitzat aquest procés, aquells propietaris que no hagen venut els seus habitatges tan sols tindrien l’opció d’obtindre la quantitat que per elles es determinara en el consegüent procés d’expropiació, que podria ser inferior a la valoració que han realitzat els tècnics i que, atès que no seria una venda a l’Ajuntament, no podrien acollir-se a l’ajuda-complemente de 15.000 euros que el consistori ofereix.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha explicat que s’està realitzant tot l’esforç possible per a donar una solució habitacional al problema del carrer de la Canterería “però el que en cap cas va a fer-se és cedir a pressions per part de persones que vullguen aprofitar la situació per especular”, concloïen.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …