Iniciades les enquestes prèvies per elaborar el programa del luita contra la soledat

L’Ajuntament d’Ontinyent comença a fer esta setmana les més de 1.500 enquestes previstes prèvies a l’elaboració del programa de lluita contra la soledat no desitjada en majors presentat en desembre per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Tal com va explicar el primer edil aleshores, acompanyat pels regidors Paula Soler (Política per a les Persones) i José Rafael Sanchis (Majors Actius i Promoció de l’Autonomia), amb aquest programa “volem saber quines necessitats tenen les persones majors que viuen a soles, informar-les sobre els programes municipals que existeixen i finalment crear noves línies d’ajuda per atendre les seues necessitats reals”, explicava.

De manera prèvia, el consistori realitza des d’ahir dilluns i durant els propers dies entrevistes telefòniques i presencials a les 1.514 persones majors de 65 anys, que viuen a soles registrades al padró municipal. Al mateix temps, l’estudi actualitza aquesta part del padró municipal, s’informarà de serveis com l’atenció domiciliària, menjar a casa i voluntariat d’acompanyament o ajudes a la dependència.

El treball està sent realitzat a partir d’un formulari dissenyat per un sociòleg i el coordinador de Serveis Socials municipal, on la primera pregunta és “Actualment, quantes persones viuen en la seua llar?”. Si la resposta de la persona entrevistada és “a soles”, s’enceta una línia de preguntes, per tal de conèixer el seu estat de suports familiars o d’amics, si compta amb recursos econòmics, gustos en activitats i si li agradaria estar acompanyat o acompanyada. Per un altre costat, si la resposta és que viu acompanyat d’alguna persona més, l’enquesta aprofundeix en el programa municipal Majors Actius, per veure si el coneix, si participa o no en les activitats i quines propostes d’iniciatives li agradaria practicar.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …