29/01/2023 - 7:34
Més
  IniciEconomiaLa Diputació invertix 840.000 euros en la millora del cicle integral de...

  La Diputació invertix 840.000 euros en la millora del cicle integral de l’aigua de 10 municipis de la Vall d’Albaida

  L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha resolt la convocatòria d’ajudes per a la millora del cicle integral de l’aigua, inclosa en l’estratègia Reacciona 2022 amb una inversió de 6.850.000 euros. En total, 88 municipis, l’entitat menor de La Barraca d’Aigües Vives i la mancomunitat del Marquesat, són les entitats beneficiàries de les subvencions destinades a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes d’abastament d’aigua potable o de sanejament.

  A la Vall d’Albaida, els 10 municipis que han rebut la subvenció, per un import global de 840.000 euros, són Pinet amb 99.174 euros, Benigànim amb 80.000 euros, l’Olleria amb 78.324 euros, Ontinyent amb 60.000 euros, Aielo de Rugat amb 100.000 euros, Albaida amb 79.420 euros, Benicolet amb 75.364 euros, Agullent amb 75.934 euros, Salem amb 91.639 euros i Fontanars dels Alforins amb 100.000 euros.

  Les actuacions van des de la connexió del col·lector fins a la depuradora d’aigües residuals de Benigànim i la renovació del clavegueram en diversos carrers d’Albaida, a la millora de les conduccions d’aigua potable i d’una bomba submergible per a captació a Fontanars dels Alforins o la connexió de la xarxa d’aigua potable als polígons industrials d’Ontinyent.
  “Són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides”, indica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. “De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre la meitat de l’aigua potable que va per les canonades”.

  A més, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosificació d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua d’aixeta; i la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions. “Altres actuacions que es poden sol·licitar són la digitalització per a detectar avaries i fuites o el disseny de filtres verds per a evitar el vessament d’aigües residuals a rius i platges”, recorda Amigó.

  La vicepresidenta explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, en reduir les emissions, però les sequeres, cada vegada més freqüents i llargues, afectaran a la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos. En este sentit, en uns dies publicarem una convocatòria extraordinària dotada amb un milió d’euros, de manera que en tres anys haurem invertit més de 21 milions en projectes per a l’estalvi hídric i el tractament d’aigües residuals”, conclou Amigó.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit