24/04/2024 - 5:21
Més

  Un estudi estatal situa Ontinyent entre les 50 ciutats amb major inversió social per habitant

  Altres notícies

  Ontinyent s’ha situat con una de les 50 ciutats d’Espanya amb major inversió social per habitant. El V estudi anual de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials, que ha analitzat la inversió en serveis socials dels més de 400 municipis espanyols de més de 20.000 habitants, ha inclós l’Ajuntament d’Ontinyent entre els 52 que en l’últim any van arribar a la qualificació de “excel·lents” en inversió social en base a una sèrie de criteris pressupostaris objectius.

  La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, valorava “molt positivament” aquest reconeixement, “que posa en valor l’esforç que ve realitzant l’Ajuntament per estar al costat de les persones i atendre les necessitats socials de la ciutadania. Un esforç que ve sent una constant, que vam redoblar per fer front a la pandèmia i els seus efectes, i una línia de treball que volem mantenir en el futur”, assenyalava.

  En concret, la ciutat va destinar el 12’4% del pressupost de 2021 a inversió social, amb una mitjana de 112 euros per habitant, situant-se al lloc 44 del ranking elaborat per la referida entitat estatal, que amb aquest estudi pretén promoure que els ajuntaments mantinguen una inversió social sostinguda en el temps i les partides socials augmenten any rere any. De fet, un dels equisits és que el pressupost social augmente cada any, i no minve en cap sentit. Altres requisits són una inversió superior als 100 euros per habitant i any; que supose més del 10% del pressupost no financer; o l’existència d’un portal de transparència que incloga detall del pressupost i la despesa imputada.

  Només 52 ajuntaments d’Espanya majors de 20.000 habitants acompleixen aquestos paràmetres, un fet que la regidora d’Hisenda i Govern Obert, Natàlia Enguix, “és doblement satisfactori, ja que no sols posa en valor el treball que es fa en l’Ajuntament, sinó com es fa: amb suficiència econòmica gràcies a la bona gestió, amb un esforç inversor, i tot amb una comptabilitat clara i transparent”, manifestava.

  Al seu conjunt, als 404 ajuntaments de més de 20.000 habitats analitzats a l’estudi, als quals resideix el 66% de la població espanyola, es va invertir 3.354 milions d’euros en serveis Socials en 2021. D’ells, junt a Ontinyent, només altres 7 ajuntaments valencians han complit amb els paràmetres d’excel·lència d’aquest estudi: La Vila Joiosa, Quart de Poblet, La Nucía, Alzira, Mislata i València.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -