Malestar en empreses i sindicats comarcals pel Pla de Dinamització del Consorci CCV

0

Comunicat de premsa conjunt de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, CC.OO. i UGT davant la presentació d’un Pla Estratègic de Dinamització realitzat pel Consorci de les CCV:

Les organitzacions sindicals de CCOO i la UGT en el territori de les Comarques Centrals Valencianes (CCV) i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial integrada per les organitzacions empresarials COEVAL,IBIAE i FEDAC, hem analitzant conjuntament l’anunci i la presentació pública d’un Pla Estratègic de Dinamització realitzat pel Consorci de les CCV.

En aquest sentit volem transmetre a l’opinió pública les següents consideracions:

– Les nostres organitzacions van participar en la reunió celebrada a Ontinyent el 20 de novembre de 2015 en la qual s’acordà reactivar el consorci i impulsar una nova etapa. En la reunió es va decidir també la creació d’un Consell Econòmic i Social de les CCV, atés que tots els actors es van manifestar per un mètode de treball fortament lligat al diàleg i la concertació amb els agents socials.

– És per tant completament incomprensible i volem expressar el nostre profund malestar perquè els treballs realitzats pel consorci no hagen considerat rellevant la participació dels agents socials i que s’haja arribat al punt de presentar el passat dia 2 de juny el Pla de Dinamització, desenvolupat pel Consorci en col·laboració amb la consultora Enerlis, sense que tinguérem cap coneixement i sense que el procés d’elaboració haja contemplat cap participació de les organitzacions empresarials i sindicals representatives.

– Tant la representació Patronal, Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL-IBIAE-FEDAC) com la sindical de CCOO i UGT venim defensat la necessitat de la vertebració territorial de les nostres Comarques, a més d’un necessari Pla que les dinamitzen, per a millorar el nostre model productiu i aconseguir eixir de l’actual situació econòmica que afecta a les persones. Excloure’ns del procés és completament inacceptable i volem manifestar la nostra perplexitat per aquesta actuació que està fora de tota lògica social i política.

– Reclamem tornar d’immediat a la metodologia del diàleg social, ja que no s’entén la realització d’un Pla de dinamització territorial sense tindre en compte l’opinió dels treballadors i les treballadores, ni per la representació empresarial intersectorial d’aquestes comarques.

Font: Plataforma per la Reindustrialització Territorial, CC.OO. i UGT

Publicitat