fira 728×90
Home > Economia > El PP mostra la seva negativa pels 45 euros de fem en totes les ‘casetes’

El PP mostra la seva negativa pels 45 euros de fem en totes les ‘casetes’

El Partit Popular d’Ontinyent va votar ahir en contra de la revisió d’algunes de les ordenances presentades pel tripartit, unes ordenances que lluny d’ajustar als temps de crisi en què vivim, assoten més si és possible a la butxaca del sofert contribuent.
El PP va mostrar el seu ‘malestar’ per les formes emprades per l’equip de govern a l’hora de facilitar la informació, de convocar la comissió de comptes, el Consell de Participació Ciutadana i el Consell Econòmic i Social.

Com va matisar la responsable d’economia del PP, María Abad, “l’aprovació d’aquestes ordenances demostra que el tripartit enganya als ciutadans, que diuen unes coses quan estan a l’oposició i fan tot el contrari quan governen”.
Ha estat el tripartit, va explicar Abad “qui ha eliminat les bonificacions del 2% en impostos com Contribució Urbana i Rústica, Impost d’Activitats Econòmiques i el de Circulació, ha pujat algunes taxes i fins i tot, en plena crisi, ha aplicat una nova taxa a les casetes que ara pagaran per les escombraries “.

En aquest punt el PP va mostrar la seva total disconformitat a la nova taxa de 45 euros per a les casetes situades al disseminat quan el subjecte passiu no figuri empadronat. En definitiva, el tripartit ha implantat un nou pagament que sense cap dubte afectarà més a l’economia de les famílies en plena crisi econòmica.

Igualment Maria Abad va dir que el PP no comparteix la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa. Abad ha explicat que “en ser una taxa de recent creació, és de l’any passat, no s’hauria d’haver incrementat ara ja que el sector de l’hostaleria no està passant tampoc per un bon moment econòmic i, per descomptat, pujant els preus no se’ls està ajudant en absolut “.

Igualment des del PP van criticar l’increment en el preu dels guals i es discrepar també de la modificació de la ordenança fiscal reguladora del servei d’atorgament de la llicència per a l’obertura d’establiments, considerant que “la idea és bona, però la proposta està mal feta, ja que no inclou el barri de la Vila ni altres zones de la població, i si el que es pretén és fomentar l’obertura de nous comerços, no només hauria de quedar-se al Teler sinó que ha d’abastar a tota la ciutat “, va comentar Abad.

Així mateix els populars van manifestar que el predicament de control de la despesa que postula el govern local “és incongruent” i que un exemple més d’això és que fa unes setmanes expliquessin que van a reduir serveis de neteja i que ahir mateix, amb l’aprovació de les ordenances, eliminessin l’ordenança reguladora de la taxa per a la celebració de casaments civils, unions de fet i altres cerimònies.

Maria Abad ha explicat que aquesta eliminació de taxa és totalment “incongruent” perquè precisament es va crear per costejar els despesa de neteja i personal necessari per prestar aquests serveis quan aquests actes es celebren en festiu. Per tant, va explicar Maria Abad, “el govern local que diu controla la despesa l’únic que demostra és que només els interessa controlar algunes despeses”.

Finalment des del PP van argumentar que és de nota la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de la piscina i instal · lacions esportives ja que el Tripartit, que tant va criticar la taxa de llum de l’any passat al poliesportiu, han aplicat les tarifes que havia , llum inclosa, però per a tots, al futbol, ​​tennis, bàsquet, etc. sigui de dia o de nit pagaran tots igual, però amb llum inclosa i en algunes de les taxes, sobretot la utilització del pavelló, es pagarà bastant més que en anys anteriors. Quant a l’abonament de la piscina d’estiu es veurà incrementat en un 31,58%.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els Pressupostos del Consell preveuen 11 milions d’euros en inversions per a Ontinyent en 2020

Es contemplen importants partides per al nou Hospital, el Palau de Justícia, el barri de La Vila o el Pla Edificant