S’inicia l’execució de 38 intervencions per recolzar a empreses locals de la construcció i afins davant la crisi del Covid19

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat l’execució de les primeres obres públiques de les 38 intervencions que es contemplen al Pla d’Obres i Serveis, posat en marxa per recolzar a empreses locals de la construcció i afins davant la crisi del Covid19. Aquest Pla, inclòs al seu torn al programa “Tornem Junts” per reactivar l’economia i pal·liar els efectes de la pandèmia, contempla actuacions per un montant total de 969.000 euros. El regidor de Territori, Joan Sanchis, que visitava hui algunes d’estes actuacions junt al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “amb estes intervencions, a més de millorar la vida dels nostres veïns i veïnes i atendre necessitats municipals, pretenem generar activitat econòmica a les empreses locals i mantenir llocs de treball”.

Així, ja s’ha executat la pavimentació asfàltica i millora del tram final del carrer Madeixes del polígon industrial El Pla, i el ramal 2 del camí Real de Gandia; i en les pròximes setmanes s’actuarà als camins Casa el Fondo, Vell d’Agres, Vell d’Alfafara, Mossen Conca ramal 7 i el Raboser, cofinançats amb el veïnat de cadascú d’estos camins. Són les primeres actuacions d’un pla que té altres 6 actuacions adjudicades; 9 projectes d’obra finalitzats i en fase de contractació; i la resta ultimant les memòries d’obra o els pressupostos d’actuació.

Joan Sanchis recordava que una volta finalitzen les actuacions previstes en “Tornem Junts”, que mobilitzarà enguany al voltant de 8 milions d’euros, el Govern d’Ontinyent posarà en marxa noves iniciatives “per recolzar a tots els sectors productius locals en la lluita contra els efectes d’esta situació”, manifestava.

Recta final a les obres del Camí de la Ponceta

Joan Sanchis i Manuel Cuesta visitaven també la recta final de les obres de reparació del Camí de la Ponceta, greument afectat per la DANA que va patir la Comunitat Valenciana a finals del passat mes de setembre, i que executa l’empresa pública Tragsa (dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica) en coordinació amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que aquesta és una de les intervencions de gran calat que estaven pendents quant a la reparació dels múltiples desperfectes registrats al terme, i que compten amb el finançament de la Generalitat Valenciana. L’actuació iniciada es centra en la reconstrucció del talús i la construcció de dos grans murs de pedra i formigó que el protegiran i consolidaran i que no afectarà el trànsit d’aigües. Els murs, que parteixen de l’interior de la base de l’antic talús, amb unes dimensions de 5 i 15 metres lineals d’altura i 15 i 35 metres lineals de longitud, respectivament.

Cuesta tenia paraules d’agraïment per a la predisposició de la Conselleria a treballar colze a colze amb l’Ajuntament, i per al veïnat de la zona afectada per la seua col·laboració i paciència amb una actuació de gran calat que sense dubte ens va a deixar molt millor preparats per a nous episodis de fortes pluges”, concloïa.

Publicitat