S’amplia l’abast de les ajudes municipals per rehabilitar inmobles

L’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat l’abast de les ajudes municipals del programa “Ontinyent Rehabilita” a noves zones del centre històric. A proposta del regidor de Territori, Jaime Peris, el Ple Municipal aprovava aquest divendres una modificació de les bases reguladores de les ajudes a la rehabilitació d’immobles de la zona denominada “àrea de rehabilitació urbana” del centre històric d’Ontinyent.

Esta zona, que arreplega bàsicament els àmbits del Conjunt Històric de la Vila, del Centre Històric Raval-Poble Nou i de la zona del Camí dels Carros-Cantereria, es veu ara ampliada, de manera que als carrers perimetrals s’incloguen els dos costats del carrer, sempre que l’immoble a rehabilitar tinga una antiguitat superior a 50 anys. Als efectes d’aquestes ajudes s’inclouen entre les obres de rehabilitació les substitucions d’edificacions en les quals es conserve com a mínim la façana que done a la via pública, així com les actuacions per al manteniment de dita façana.

Igualment, i als efectes d’una millor eficiència en la gestió de les ajudes, s’ha aprovat que en els casos d’edificis de vivendes amb diversos propietaris, quan les obres afecten a elements comuns només es podrà atorgar la subvenció quan hi haja constituïda una Comunitat de Propietaris, seguint el mateix criteri que la Generalitat Valenciana en el programa de rehabilitació edificatòria. També es limitarà la concessió d’una ajuda per beneficiari i convocatòria.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, destacava la important aposta del Govern d’Ontinyent per la rehabilitació d’immobles amb “Ontinyent Rehabilita”, “que ha anat creixent any rere any”. El programa, engegat en 2013 amb 30.000 euros i 23 sol·licituds, passava en 2014 a 116.000 euros i 28 sol·licituds; en 2015 a 158.000 i 27; en 2016 van ser 417.000 euros i 65 sol·licituds; i en 2017/18 556.000 euros i 118 sol·licituds. Peris incidia en què “només als últims dos anys hem registrat prop de 200 sol·licituds i atorgat 973.000 euros d’ajudes municipals, però açò és fruit d’un treball continu al qual fem un nou pas amb millores com la que hem aprovat ara”.

L’edil remarcava que “en la legislatura anterior, quan ningú apostava per estos temes, l’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora Rebeca Torró ja treballaven perquè l’Ajuntament invertira recursos propis en aquest pla que s’ha anat reforçant. Ara comptem també amb altres plans que vénen de la mà d’altres administracions, anem a superar els 5’8 milions d’euros en obres de rehabilitació al període 2016-2018 en Ontinyent, el que ratifica que estem registrant a la ciutat el major impuls que es recorda a la rehabilitació i regeneració urbana. Un treball en el que no anem a parar ací, perquè tenim clar que aquesta és una línia d’acció de gran importància per a la ciutat”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa …