19/04/2024 - 15:10
Més

    Compromís demana que els rescat de L’Estat a les autopistes de Madrid NO afecte a les valencianes

    Altres notícies

    Josep Francés proposa que l’Ajuntament d’Ontinyent mostre el seu rebuig a la voluntat del Govern Central d’augmentar “l’enorme greuge” als peatges del País Valencià

    El portaveu del grup municipal COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari municipal a la qual es demana que el consistori manifeste el seu rebuig al possible rescat per part del Govern l’Estat de les autopistes de radi de Madrid a costa d’allargar les concessions de les autopista de peatge valencianes.

    Esta moció es planteja davant les declaracions de la Ministra del Govern espanyol Ana Pastor, a les quals aquesta expressava la seua voluntat de rescatar les autopistes d’autopistes de Madrid  i finançar el rescat allargant les concessions de les autopistes de Catalunya i del País Valencià, “amb el greuge que això suposa de cost el als valencians i valencianes, que hauran de continuar pagant peatge durant més anys per rescatar el de Madrid”, denuncia Josep Francés. Esta qüestió “afecta també als ontinyentins i ontinyentines, i per això portem esta moció al plenari”, afegeix.

    A més de rebutjar aquest plantejament expressat per la Ministra Ana Pastor, la moció de COMPROMÍS demana que l’Ajuntament d’Ontinyent exigisca al Govern de l’Estat respectar els venciments de les concessions de les autopistes sense afectar els recursos del conjunt dels ciutadans del País Valencià.

    Tal com explica Josep Francés, “durant molts anys la Comunitat Valenciana ha hagut de patir un enorme greuge pel que fa als peatges. Mentre Madrid es pot connectar amb tota la península per via ràpida gratuïta i sense pagar pràcticament peatges, un 48% dels ingressos dels peatges de totes les autopistes de l’Estat es concentra a Catalunya i al  País Valencià. Amb els nous anuncis de la Ministra Pastor aquest greuge, lluny de mitigar-se, s’augmentarà considerablement”, lamenta el portaveu de COMPROMÍS.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -