28/11/2023 - 13:48
Més

  Adjudicat per 2,3 milions d’euros la II Fase del Museu del Tèxtil

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat per 2,3 milions d’euros la segona fase de les obres del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana i del centre de formació a l’empresa local Construcciones Francés, SA. L’actuació, que compta amb un termini d’execució de 16 mesos, començarà a l’últim quatrimestre de l’any.

  Cal recordar que l’actuació, que compta amb aportacions de la Diputació de València i dels fons europeus Feder del programa EDUSI de la Unió Europea, ja va eixir a concurs per 1.610.075 euros iva inclòs, quedant desert degut sobretot a l’increment dels costos de les matèries primeres i subministraments per la situació polític-econòmica internacional. En aquesta segona licitació, que la mesa de contractacions ha adjudicat a Construcciones Francés, van presentar ofertes un total de 8 empreses.

  L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil, Jorge Rodríguez, valorava positivament aquesta adjudicació perquè “és molt l’esforç que s’esta fent perquè el Museu del Tèxtil siga una realitat. Fa més d’una dècada, aquest projecte estava totalment descartat i ara està veient la llum. És un exemple més de l’aposta d’aquest Ajuntament per la seua indústria”.

  Així, l’actuació que compta amb un termini d’execució de 16 mesos s’executarà en la nau més propera al riu Clariano, que junt a la nau ja construïda tindrà ús com a espai expositiu i d’activitats. Esta nova nau comptarà amb una planta semisoterrani i una planta baixa de 608m2, on hi haurà dues grans sales de 383 i 138m2, porxe, cafeteria, escala i passarel·la.

  La nova edificació projectada, que estarà adjacent, serà destinada a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona. A esta part hi haurà una planta baixa de 287 m2 amb hall d’accés, recepció, distribuïdor, escala, magatzem, 3 aules, un pati i 3 lavabos per a home, dona i persones amb mobilitat reduïda. En aquest nou edifici també hi haurà una primera planta de 251 m2 amb sala d’usos múltiples, sala de reunions, 2 despatxos dos distribuïdors, un pati i 2 lavabos.

  En total, entre tots dos edificis, hi haurà 1175 m2 de superfície construïda, als que s’afegirà un espai exterior a urbanitzar de 1.505 m2.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -