12/06/2024 - 21:13
Més

  A licitació el servei d’ajuda a domicili per 214.000 euros anuals

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha licitat el servei d’ajuda a domicili per un termini de dos anys, prorrogable a altres dos mes, i amb un pressupost de 214.590,48 EUR. euros anuals, amb la possibilitat d’un increment d’un 20% sobre la totalitat del contracte (incloent la prorroga) en el cas que fer-se necessari per ampliació dels casos a atendre.

  Des del Govern d’Ontinyent s’ha recordat que es tracta d’una oferta pública i oberta a totes les empreses que poden presentar les seues ofertes fins al 6 d’abril, “amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la autonomia personal de les persones usuàries. El d’Ontinyent és un Govern centrat en les persones, i som conscients de la importància de donar suport domiciliari a aquelles que presenten necessitats específiques d’atenció”, destacaven.

  Es tracta d’un servei social municipal destinat a prestar atenció assistencial, així com a accions preventives, educatives i rehabilitadores a persones majors, famílies, menors, persones amb diversitat psíquica, física o sensorial i persones amb malaltia crònica. En esta nova licitació s’inclouen també com a novetat respecte a l’anterior contracte la inclusió de prestacions per potenciar l’autonomia de les persones que tinguen reconeguda la situació de dependència en les activitats bàsiques e la vida diària, segons la legislació estatal i autonòmica. Per tal d’assumir esta nova competència, es comptarà amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

  El plec detalla que el servei es prestarà en horari de dilluns a divendres amb cobertura de 6 hores diàries: de 8 a 13:30 hores i de 16:30 a 21 hores. Amb caràcter extraordinari, a petició de l’Ajuntament, i en consideració a la gravetat de la situació social, podria ampliar-se el servei. Les persones beneficiàries seran designades pels tècnics municipals amb la supervisió del coordinador del àrea de benestar social, els qui indicaran a l’empresa que s’adjudique el servei les persones a les quals han de prestar el servei, assignant-se la prestació.

  Totes les tasques que ofereix el Servei d’Ajuda a Domicili tindran un caràcter subsidiari. Estaran destinades a complementar les pròpies capacitats de les persones beneficiàries o les persones del seu entorn més immediat, tenint-se com a prioritats la prevenció d’internaments innecessaris en institucions, la consecució de la màxima autonomia personal i familiar, la prevenció de deterioraments socio-sanitaris i la prevenció o tractament de situacions de marginació, aïllament, abandonament, desarrelament o passivitat.

  Segons consta al plec de condicions, les actuacions a desenvolupar pel personal que presta directament inclouen entre d’altres la realització de tasques d’atenció personal de l’usuari, com a higiene personal, ajuda i suport en la mobilitat dins de casa, ajuda per a la ingestió d’aliments i medicaments o acompanyament en visites terapèutiques. També tasques d’atenció en la llar com a neteja de l’habitatge, llavat i planxat de roba, realització compres domestiques o preparació de dinars. Queden excloses del Servei les tasques que posen en perill la salut i integritat de les persones que les presten i la realització de reparacions de complexa dificultat en les vivendes de les persones ateses. Quan la persona beneficiària siga l’única persona, el personal no atendrà altres membres de la família o persones amb les que convisca, i tampoc assolirà tasques de caràcter domèstic en els aspectes no relacionats amb la persona beneficiària del servei.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -