A licitació el servei d’ajuda a domicili per 214.000 euros anuals

L’Ajuntament d’Ontinyent ha licitat el servei d’ajuda a domicili per un termini de dos anys, prorrogable a altres dos mes, i amb un pressupost de 214.590,48 EUR. euros anuals, amb la possibilitat d’un increment d’un 20% sobre la totalitat del contracte (incloent la prorroga) en el cas que fer-se necessari per ampliació dels casos a atendre.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha recordat que es tracta d’una oferta pública i oberta a totes les empreses que poden presentar les seues ofertes fins al 6 d’abril, “amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la autonomia personal de les persones usuàries. El d’Ontinyent és un Govern centrat en les persones, i som conscients de la importància de donar suport domiciliari a aquelles que presenten necessitats específiques d’atenció”, destacaven.

Es tracta d’un servei social municipal destinat a prestar atenció assistencial, així com a accions preventives, educatives i rehabilitadores a persones majors, famílies, menors, persones amb diversitat psíquica, física o sensorial i persones amb malaltia crònica. En esta nova licitació s’inclouen també com a novetat respecte a l’anterior contracte la inclusió de prestacions per potenciar l’autonomia de les persones que tinguen reconeguda la situació de dependència en les activitats bàsiques e la vida diària, segons la legislació estatal i autonòmica. Per tal d’assumir esta nova competència, es comptarà amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El plec detalla que el servei es prestarà en horari de dilluns a divendres amb cobertura de 6 hores diàries: de 8 a 13:30 hores i de 16:30 a 21 hores. Amb caràcter extraordinari, a petició de l’Ajuntament, i en consideració a la gravetat de la situació social, podria ampliar-se el servei. Les persones beneficiàries seran designades pels tècnics municipals amb la supervisió del coordinador del àrea de benestar social, els qui indicaran a l’empresa que s’adjudique el servei les persones a les quals han de prestar el servei, assignant-se la prestació.

Totes les tasques que ofereix el Servei d’Ajuda a Domicili tindran un caràcter subsidiari. Estaran destinades a complementar les pròpies capacitats de les persones beneficiàries o les persones del seu entorn més immediat, tenint-se com a prioritats la prevenció d’internaments innecessaris en institucions, la consecució de la màxima autonomia personal i familiar, la prevenció de deterioraments socio-sanitaris i la prevenció o tractament de situacions de marginació, aïllament, abandonament, desarrelament o passivitat.

Segons consta al plec de condicions, les actuacions a desenvolupar pel personal que presta directament inclouen entre d’altres la realització de tasques d’atenció personal de l’usuari, com a higiene personal, ajuda i suport en la mobilitat dins de casa, ajuda per a la ingestió d’aliments i medicaments o acompanyament en visites terapèutiques. També tasques d’atenció en la llar com a neteja de l’habitatge, llavat i planxat de roba, realització compres domestiques o preparació de dinars. Queden excloses del Servei les tasques que posen en perill la salut i integritat de les persones que les presten i la realització de reparacions de complexa dificultat en les vivendes de les persones ateses. Quan la persona beneficiària siga l’única persona, el personal no atendrà altres membres de la família o persones amb les que convisca, i tampoc assolirà tasques de caràcter domèstic en els aspectes no relacionats amb la persona beneficiària del servei.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa més control del trànsit i els aparcaments prop del Pou Clar

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat aquest dimarts que s’augmente el control del …