Consum demana responsabilitat davant la compra de mascaretes pel Coronavirus

Aquest dimecres ha comparegut en roda de premsa el regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, per tal de fer una crida a la responsabilitat davant la compra de mascaretes a les farmàcies i altres establiments de la ciutat. En els últims dies s’ha experimentat un augment massiu de la compra de mascaretes a Ontinyent, associat a la detecció de casos del virus COVID-19 al país, deixant sense existències a la majoria dels establiments.

Calabuig ha incidit en “la importància d’actuar amb responsabilitat i tranquil·litat, no deixant-se portar per l’alarmisme” davant aquesta situació sanitària. En aquest sentit, el regidor ha destacat que “en cap cas s’està assenyalant com a necessari l’ús de mascaretes en persones que no pateixen cap infecció respiratòria, ja que pot ser fins i tot contraproduent, perquè pot donar una falsa sensació de seguretat que provoque que es descuiden altres mesures, com una millor higiene de mans, que sí que estan recomanades per les institucions sanitàries”.

Nico Calabuig ha aprofundit en el fet que “les mascaretes són un element molt important per a persones que pateixen diferents patologies i fan un ús habitual d’elles. Davant una situació de compra massiva, motivada en part per un context d’alarmisme, es posa en perill l’accés a mascaretes de les persones que realment les necessiten per diferents malalties i al·lèrgies”. L’edil ha insistit en què “hem d’aplicar el sentit comú, i no posar en perill les necessitats d’aquest sector de la població, que precisa realment aquest producte”.

El regidor ha destacat la necessitat d’informar-se a través dels canals oficials de les institucions competents en la matèria, com la Conselleria de Sanitat o el Ministeri de Sanitat, on s’enumeren les pautes de prevenció a seguir, com llavar-se les mans de forma freqüent; tossir o esternudar tapant-se la boca i el nas; evitar tocar-se els ulls, nas i boca; i mantindre distàncies amb les persones si es presenten símptomes respiratoris.

Calabuig ha conclòs demanant a la ciutadania “actuar de forma responsable en tot aquest tema, atenent a les recomanacions de fonts oficials, fugint de l’alarmisme i les informacions falses, i entenent l’existència del COVID-19 com un virus que actualment té unes xifres de mortalitat inferiors fins i tot a les de la grip comuna, que cada any registra centenars de casos al nostre país”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Educació i Ajuntament d’Ontinyent crearan una comissió d’estudi sobre l’EOI d’Ontinyent

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, s’ha reunit per …