19/07/2024 - 8:43
Més

  Ontinyent presenta una completa setmana d’activitats contra les violències sexistes

  Altres notícies

  Cinema, teatre, música o una performance formen part de la programació organitzada per l’Ajuntament amb motiu del dia internacional contra la violència de gènere

  La regidora d’Igualtat destaca la diversitat d’una programació participativa “per lluitar com a societat contra les múltiples violències”

  Cinema, teatre, música o una performance formen part de la programació de la Setmana contra la Violència de Gènere organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats i associacions al voltant de la data del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Les activitats estan organitzades des del consistori a través de la regidoria de Dona i Igualtat, en col·laboració amb les d’Educació i Cultura, així com entitats, associacions i empreses com ara Muntis, el Cine Club Utiye, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, Ca la Mera o Irish Kells.

  La programació era presentada hui en un acte al qual la regidora de Dona i Igualtat, Paula García, destacava que s’ha preparat un ventall d’activitats molt diverses, “ja que voliem una programació participativa per lluitar com a societat contra les múltiples violències des de la base, tant des de col·lectius com de persones individuals, a més de reivindicar tots plegats com a societat unes formes més respectuoses i inclusives, perquè la diversitat és enriquidora i no ens ha de fer por”, destacava.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “el Govern d’Ontinyent, des de l’àrea de Política per a les Persones, està molt sensibilitzat de la problemàtica de la violència de gènere, i mostra d’això és la participació de diverses regidories en estes activitats, o l’augment de 7.000 a 16.500 euros als pressupostos per a 2016 de les partides per a polítiques d’igualtat”, assenyalava.

  La programació s’obrirà dilluns 23 de novembre, quan es cosiran les parts de la bufanda col·lectiva realitzada dins l’activitat “Teixint per la Igualtat”, i es col·locarà aquesta al voltant de les 13:00 hores a la Plaça Major. De vesprada des de les 15:00 hi haurà un nou taller del projecte de resolució de conflictes i teatre per a famílies i professorat, i eixa mateixa nit a les 21:00 es farà una “performance” a càrrec del grup “Women in Black” que denunciarà els assassinats de dones víctimes de la violència masclista.

  Dimarts 24, de 20:00 a 21:30 hi haurà Teatre Fòrum amb “Desentelant la mirada”, una activitat del projecte de resolució de conflictes des de la Igualtat destinat a famílies i professorat. Dijous 26 a les 20:00 es projectarà el documental “Yes we fuck” a les sales de El Teler, i finalment els dies 27 i 28 de novembre hi haurà concerts i escena oberta, al pub Irish Kells (22:30) i Ca La mera (20:30) respectivament, amb les actuacions de Cristina Salmerón, Xamfaina, Swit Swing o Noelia i Juanjo, entre altres.

  Esta programació ha estat palesa en un cartell dissenyat per Delia Celada, que explicava que s’ha optat per la icona d’una ma com a element central “perquè es pot relacionar amb altres moviments que s’oposen a esta violència, completant-la amb altres elements com un cor, que dona a entendre que la violència no sols pot ser física”, assenyalava. Celada exposava que des de l’assemblea oberta mixta “Les Merudes”, Ca la Mera ha participat de la gestió dels concerts de divendres i dissabte, “que ens donen l’oportunitat d’expressar-nos i reflexionar mitjançant les arts escèniques i la música”, assenyalava.

  Des de l’organització, Laura Ferre agraïa la participació tant de les entitats que han col·laborat en la setmana com de totes les associacions i particulars que han participat en l’elaboració de la bufanda col·lectiva que es penjarà dilluns, animant a la ciutadania a participar de les activitats obertes al públic, com ara els concerts i “l’escena oberta” de dijous i divendres o la “performance” de dilluns a la nit, a la que cal acudir vestit de negre, assenyalava.

  Finalment, intervenia Rosa Conca per a destacar el caràcter “trencador” del documental que es projectarà dijous, que inclou imatges explícites de sexe per narrar com es viu la sexualitat des d’altres vessants, no sols al voltant de la diversitat funcional, sinó parlant també del feminisme, el transgènere o la prostitució, per donar pas finalment a un col·loqui del que avançava que “de segur ens va a donar molt per a debatre i reflexionar”, apuntava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -