Agents educatius, socials i econòmics d’Ontinyent aproven el reglament del nou Consell Educatiu Municipal

0

El nou òrgan consultiu i participatiu comptarà amb 32 representants al seu ple i inclou entre les seues funcions l’elaboració d’un Programa d’Activitats Educatives.

Jaime Peris i Óscar Borrell destaquen que amb aquesta pionera iniciativa “Ontinyent fa un nou pas endavant com a ciutat educadora”.

Agents educatius, socials i econòmics d’Ontinyent han aprovat esta setmana per unanimitat el reglament del nou Consell Educatiu Municipal de la ciutat, que serà remés en breu al Ple de l’Ajuntament per a la seua ratificació. Una volta constituït oficialment, el Consell Educatiu es reunirà en 4 sessions anuals i inclourà diverses comissions (de seguiment, planificació, propostes didàctiques, etc) amb seu itinerant.

Aquest nou òrgan de consulta i participació s’ha creat a partir d’una idea sorgida en una de les reunions de “Ontinyent marca el camí” impulsades des de la candidatura de Jorge Rodríguez, amb la qual el Govern d’Ontinyent pretén fomentar el treball conjunt i aprofitar sinèrgies per implicar a la societat en les activitats educatives.

A la reunió, a la qual assistien representants de tot tipus d’entitats i associacions vinculades a l’educació reglada i no reglada a la ciutat, es donava el vist-i-plau entre altres coses a la composició del Ple del Consell Educatiu, que tindrà 32 membres, o a les seues funcions, que inclouran entre altres l’elaboració d’un Programa d’Activitats Educatives.

La reunió a la qual s’aprovava aquest reglament, que es portarà ara al Ple Municipal, era presidida pel Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, que coincidien en destacar que amb aquesta iniciativa “Ontinyent fa un nou pas endavant com a ciutat educadora”. Peris explicava que amb aquest nou consell “donem compliment a una de les demandes de la Carta de Ciutats Educadores, en aplicar una política educativa ampla, transversal i innovadora amb un nou òrgan com aquest, que ens permetrà tenir per primera volta una visió completa de la nostra realitat educativa”, assenyalava.

El Ple del Consell Educatiu, a més dels representants polítics, comptarà amb representació de la Universitat de València; el director del Centre de Formació Ocupacional; eel sector empresarial; del Consell Escolar Municipal; les Escoles Infantils; centres educatius d’infantil, primària, secundària i instituts; l’Escola Oficial d’Idiomes; professorat de Formació Professional; el CFPA Sant Carles; el Conservatori Professional de música; la UNED; el Gabinet Psicopedagògic Municipal; el Consell Local de la Joventut; la Interapa; els centres de formació reglada de règim especial; els centres de formació no reglada (escoles de música, dansa, centres d’idiomes o d’esports); o institucions d’educació no formal com ara júniors, scouts i moviments juvenils.

Oscar Borrell incidia en què aquest nou consell “no te res a veure amb el Consell Escolar Municipal, que és un consell burocràtic que marca la llei. Aquest va a ser un òrgan que no existeix en altres localitats, on com a molt està de manera mancomunada, però a Ontinyent tenim potencial com per a crear un Consell des d’on podrem tenir a l’abast les necessitats reals educatives de la ciutat, i obtenir un valuós suport tècnic per a dur endavant accions educatives conjuntes”, explicava.

Entre les funcions contemplades al reglament es troben, entre d’altres, l’assessorament a l’Ajuntament; l’elaboració d’un Programa d’Activitats Educatives; la difusió i promoció dels principis de la Carta de Ciutats Educadores; l’organització d’una Fira de l’Estudiant; la promoció del coneixement i col·laboració entre les distintes institucions dedicades a la formació i educació a la ciutat; l’organització d’una educació innovadora i oberta cap a l’exterior, la difusió i promoció de l’oferta educativa; la creació de sinèrgies entre els diferents sistemes de formació; o l’organització de jornades o conferències de sensibilització i divulgació.