IniciCulturaL'univers de Berlanga viatja a Ontinyent

L’univers de Berlanga viatja a Ontinyent

L’exposició “Un dòlar per a Berlanga” viatja a Ontinyent aquest cap de setmana. Des de dissabte que ve 14 i fins al dia 29 de maig, els ontiyentins podran gaudir, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, de la mostra fotogràfica i audiovisual impulsada per la Càtedra Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera per a homenatjar el cineasta valencià més internacional. Una iniciativa emmarcada en els actes commemoratius del centenari del naixement de Luis García Berlanga, que es completarà amb la projecció i posterior debat sobre la pel·lícula “Grandària natural”, el dissabte 28 de maig a les 19 hores al Cinema Club Utiye.

“Un dòlar per a Berlanga” (títol que fa referència a les paraules dirigides pel director a l’equip tècnic en els rodatges que fluïen harmoniosament) aborda la singularitat creativa de l’obra i la vida del cineasta valencià.

La mostra reuneix fotografies de la família de Luis García Berlanga i d’actors com José Sacristán, Guillermo Montesinos i Concha Velasco, directors com Fernando Colomo i Jaime Chavarri, productors com Marisol Carnicero i José Antonio Sáenz de Vicunya, escriptors com Antonio Gómez Rufo i Inocencio Arias, així com del rodatge de la sèrie “Blasco Ibáñez”, realitzades pel fotògraf Fernando Ruiz. Una exposició a la qual se sumen peces audiovisuals, de ficció i documental, elaborades per estudiants de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Tot aquest material estarà acompanyat, a més, pels testimoniatges que les persones retratades van deixar sobre l’artífex de títols imprescindibles com a “Benvingut Míster Marshall”, “El botxí”, “L’escopeta nacional” o “La vaquilla”.

Más Berlanga
A més de gaudir de l’exposició durant més de dues setmanes, els ontinyentins podran assistir a la projecció de la pel·lícula “Grandària natural”, dissabte que ve 28 de maig al Cinema Club Utiye, així com al posterior col·loqui sobre la cinta, en el qual intervindran el cineasta Rafael Maluenda i les professores de la Càtedra Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Carolina Hermida i Begoña Siles.

Les activitats en homenatge a Luis García Berlanga que acollirà Ontinyent a partir del pròxim dissabte es completaran amb visites a la mostra destinades específicament a l’alumnat dels centres de Batxillerat i Extensió Universitària de la ciutat.

Una càtedra universitària
La Càtedra d’investigació Luis García Berlanga es va crear en la Universitat CEU Cardenal Herrera al gener de 2014, a l’empara del suport institucional de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i Cinematografia. El seu objectiu principal és l’estudi i divulgació de la vida i obra del director cinematogràfic i escriptor valencià d’àmbit internacional Luis García Berlanga. Un repte al qual se sumen la investigació i docència de la cinematografia espanyola i europea i la cultura mediterrània, i per a la consecució de la qual la Càtedra desenvolupa nombroses activitats relacionades amb la investigació, la docència i la realització de productes audiovisuals. Per exemple, els que conté la mostra que acull Ontinyent a partir del pròxim dissabte.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Popular