29/05/2023 - 14:06
Més
  IniciCulturaL'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent obri la temporada 2022 amb el seu primer...

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent obri la temporada 2022 amb el seu primer concert “Sons d’Amèrica”

  El pròxim 21 de maig, a les 19.30, en el teatre Echegaray d’Ontinyent, tindrà lloc el primer concert de la temporada 2022 de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Una orquestra que un any més, tornarà a delectar-nos amb la seua música, posant de manifest l’èxit d’un projecte formatiu amb més de 20 anys d’història que no sols reforça l’aprenentatge en les aules, sinó que dona l’oportunitat de créixer a centenars de joves d’Ontinyent, de la Vall d’Albaida i de tota la Comunitat Valenciana a través de beques de formació amb els millors de la matèria, i brindant als seus components l’oportunitat de poder tocar de la mà de solistes i directors referents en l’àmbit nacional i internacional.

  En aquest primer concert anomenat “Sons d’Amèrica” podrem gaudir dels sons de la música americana amb peces mítiques com “Un Americano en París” de George Gerswin, composta en 1928 i estrenada aquest mateix any en el Carnegie Hall de Nova York sota la batuta de Walter Damrosch, o la “Suite per a bateria i orquestra” d’Henry Mancini en la que podrem veure quelcom tan inusual com una bateria al capdavant d´una Orquestra Simfònica, de la mà del músic internacional i timbaler solista de l’Orquestra de València, Javier Eguillor. Javier ha col·laborat amb Orquestres com la Filharmònica de Monte Carlo, la de Ràdio Televisió Espanyola o l’Orquestra Nacional d’Espanya entre altres. A més, podrem gaudir del “Concert per a 2 clarinets i orquestra” d’Artie Shaw, amb Antonio Lapaz, actualment solista de la Banda Simfònica Municipal de Madrid i recent col·laborador de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, sota la batuta de Simon Rattle.

  Aquest concert estarà dirigit per Pedro Vicente Alarma, el qual va estudiar direcció d’orquestra amb mestres de la talla de Pablo Sánchez Torrella i Manuel Galduf i ha treballat amb directors com A. Ros Marbá, E.Garcia Asensio, Salvador Més, Victor Pablo Pérez, Lucas Foos, Peter Maag i Edmon Colomer. Actualment és professor de clarinet del conservatori de València i col·laborador freqüent de l’Orquestra Ciutat de Granada i l’Orquestra de Còrdova.

  Aquest serà el primer dels quatre concerts de què podrem gaudir al llarg del 2022 gràcies al treball d’AD LIBITUM, de Caixa Ontinyent i de l’Ajuntament d’Ontinyent com a socis principals i a totes les empreses i particulars que cada temporada fan de mecenes dels músics de l’orquestra a través dels abonaments anuals. Col·laboracions sense les quals tot aquest projecte no seria possible.

  Per a totes les persones que desitgen gaudir d’aquests concerts i a més, col·laborar amb el projecte podran comprar l’abonament per als quatre concerts de la temporada 2022 per 45 € (públic en general) o 25 € (joves menors de 25 anys) en Ad Libitum (carrer Pius XII, 40 baix), telefonant al 962914224 o a través del WhatsApp 635442205. També disposem d’entrades per a cada concert a 13 € (públic en general) i a 7 € (joves menors de 25 anys).

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit