Obrim les portes de la Vall d’Albaida, una referència a nivell provincial

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ha manifestat que: “el programa d’Obrim les Portes de la Vall pretén potenciar la relació entre els agents implicats i la riquesa cultural i natural de la comarca on les rutes contribueixen a fomentar el turisme d’interior i estimular l’activitat econòmica”.

Tortosa ha indicat: “la diversitat d’atractius turístics, la varietat de rutes i les noves temàtiques que s’incorporen any a any li confereixen un caràcter propi i una autonomia turística comarcal convertint-lo en un programa turístic de referència a nivell provincial”, ha afegit: “mitjançant les rutes es simultanieja no sols la història, la cultura i natural sinó que també es viatja al passat a través dels mites, miracles, llegendes i tradicions”.

“En les visites de Montitxelvo i Montaverner conclou el mes de maig però no el programa Obrim les portes que continua fins els 9 de juny on es farà la II TOP en Guadasséquies.

El passat dissabte 19 de maig a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Bocairent més de 75 persones per tal de realitzar la ruta “Mites i llegendes de Bocairent”. L’itinerari va ser l’ajuntament, el barri medieval, la cova del Colomer, és una rèplica de la cova dels moros adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i dotada d’equipaments i panells explicatius, la Cava de San Blai i la plaça de bous. Al finalitzar la visita els quatre guanyadors van rebre un premi de la ma de la regidora de turisme, Noelia Vañó, qui va agrair la participació de tots els assistents. La visita va ser guiada per l’empresa de Serveis Turístics la Saria de Bocairent i alumnes en pràctiques del IES de Muro dins de l’especialitat Guia, informació i assistència Turística. Alguns dels restaurants van realitzar menús Obrim les portes com és el cas del restaurant el Cancell ,el Centre d’Interpretació turístic de Bocairent i El Ravalet.

El passat diumenge 20 de maig, l’ajuntament de Salem va acollir a unes 75 persones per tal de realitzar la ruta natural l’herència del reg musulmà de la font i la bassa d’Elca. L’alcalde de la població, Fernando Hernández, va donar la benvinguda i va acompanyar als turistes durant tota la ruta L’itinerari circular va discorre pel terme on es va gaudir infraestructures hidràuliques d’herència àrab, d’elements hidràulics com la font de la plaça, la bassa de Montxereví, la font i la bassa d’Elca així com, les magnifiques vistes  panoràmiques de la serra de la Barcella i els paisatges agrícoles.  La ruta va finalitzar amb un suculenta degustació gastronòmica.

Dissabte 26 de maig: Montitxelvo

Es realitzarà la ruta de l’aigua. Es tracta d’un itinerari circular de cinc quilòmetres per a descobrir els elements patrimonials hidràulics: l’aqüeducte dels s. XV-XVI, el molí d’aigua, les basses de reg, les mines d’aigua, el sistema de reg, les diferents fonts, l’arcada del Planet i l’alcavor de Remigio entre d’altre. Cal dur calçat adequat i roba còmoda per a caminar.

Diumenge 27 de maig: Montaverner

Es realitzarà la ruta “Miracle de San Blai” on un grup de voluntaris veïns de Montaverner representaran a mode de teatre el miracle de San Blai. El miracle està basat amb la cura a tot el poble de Montaverner de la epidèmia de diftèria, anomenada també del “Garrotillo” desencadenada a finals del S.XVII, la qual es localitzava en la faringe, nas, laringe, tràquea i bronquis, causant la mort per asfixia, a més de ser contagiosa. La ruta continua amb la visita l’ermita de Colata i l’església parroquial de Sant Joan i San Jaume per visitar a Sant Blai. Per finalitzar, l’ajuntament repartirà un xicotet obsequi a tots els assistents.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Enllumenat actualitza la il·luminació de la plaça Concepció

La regidoria d’enllumenat ha dut a terme l’adequació de les lluminàries existents en els números …